Beheer

Windows 10
patch

Patch Tuesday loopt vertraging op

Problemen met de update zorgen voor een latere uitrol dan gebruikelijk.

© CC0 - Pixabay ElasticComputeFarm
15 februari 2017

Problemen met de update zorgen voor een latere uitrol dan gebruikelijk.

Microsoft maakte gisteren bekend dat de verspreiding van nieuwe veiligheidsupdates op de tweede dinsdag van de maand niet doorgaat.

De testers waren op het allerlaatste moment nog problemen tegengekomen waardoor uitstel onvermijdelijk werd. De fout in de update zou voor sommige klanten nadelige gevolgen hebben. De tijd was te kort om de fout op tijd te herstellen, meldde Microsoft. Wat precies het probleem was, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.

Volgens sommigen is het uitstel te wijten aan problemen met de oplevering van een database met ondersteuningsdocumenten. Deze Security Updates Guide vervangt de maandelijkse Security Bulletins met informatie over de patches, die Microsoft tot voor kort publiceerde.

Maar waarschijnlijk heeft Microsoft gewoon een patch ontdekt die problemen kan opleveren. In het verleden trok Microsoft zo'n patch dan in. Sinds augustus vorig jaar kan dat niet meer. Sinds die tijd bundelt Microsoft alle patches die het maandelijks uitbrengt. Klanten kunnen daardoor niet meer kiezen welke patches ze wel en niet aanbrengen. Voordeel daarvan voor Microsoft is, dat met name het Windows-landschap veel homogener blijft dan in het verleden. De keerzijde is, blijkt nu, dat één foute patch je kan dwingen alle patches uit te stellen.

Sommige beheerders zullen reikhalzend uitkijken naar deze patch omdat Microsoft daarin een veiligheidsprobleem met SMB Server beloofd op te lossen. Dat probleem is omschreven in een security advisory van US CERT en heeft gevolgen voor alle versies van Windows die nu worden ondersteund.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.