Beheer

Netwerken
ziekenhuis

Patiëntenstop Hardenberg voorbij

De computerstoring waar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis sinds 5 januari mee kampte is verholpen.

© CC0 - Pixabay sasint
10 januari 2017

De computerstoring waar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis sinds 5 januari mee kampte is verholpen.

Patiënten kunnen sinds begin deze week weer worden opgenomen in het ziekenhuis in Hardenberg. Het ziekenhuis kondigde vorige week donderdag een patiëntenstop aan nadat het werd getroffen door een computerstoring.

De storing trof zowel het ziekenhuis, als de ouderenzorg en de revalidatiezorg. Daarbij kwam de patiëntveiligheid volgens het ziekenhuis niet in gevaar, maar om risico’s te voorkomen werd besloten om geen patiënten meer op te nemen. Patiënten werden doorverwezen naar omliggende ziekenhuizen. Zorgverleners in de omgeving zijn op de hoogte gesteld.

De algehele opnamestop in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis werd op maandagochtend 9 januari om 8.00 uur opgeheven, meldt het ziekenhuis – dat onderdeel is van de Saxenburgh Groep – op haar website.

Oorzaak nog onduidelijk

Een deel van de computers viel uit door falende ICT-systemen, laat het ziekenhuis weten. Wat de exacte oorzaak van de storing was is nog onduidelijk. Uit onderzoek blijkt dat er geen data in de medische databases verloren zijn gegaan. “Inzage in en bijwerken van het patiëntendossier is continu mogelijk geweest, daarom is patiëntveiligheid nooit in gevaar geweest”, aldus een woordvoerder.

Patiënten die voor een geplande opname op de wachtlijst staan, kunnen weer opgenomen worden. Zij werden zondagmiddag telefonisch geïnformeerd. Ook spoedpatiënten kunnen weer in Hardenberg terecht. Poliklinische afspraken gaan sinds gisteren weer gewoon zoals gepland.

Extra diensten

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis kijkt naar mogelijkheden voor het inhalen van de uitgevallen opnames en ingrepen. Binnen een week krijgen alle geplande opnames een nieuwe afspraak. “Onze zorgverleners gaan de komende week extra programma’s draaien zodat er meer patiënten gezien kunnen worden.”

Het zorgdossier en medicatielijsten waren de afgelopen dagen wel gewoon in te zien voor bestaande patiënten.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.