Overslaan en naar de inhoud gaan

Pepper wordt echt gemeenteambtenaar

De gemeente deed vorig jaar al een proef om medewerkers en inwoners kennis te laten maken met Pepper-robot die de naam 'Elvie' heeft gekregen. De reacties waren zo positief dat nu gekeken wordt of de robot een permanente rol kan krijgen in de dienstverlening.
Pepper
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Het doel is de robot bezoekers van het gemeentehuis verwelkomt en helpt met de eerste vragen, bijvoorbeeld bij welke afdeling of loket ze moeten zijn. De eerste tijd zal dat gaan in de vorm van een trainingsprogramma in het Servicecentrum van de gemeente Leidschendam-Voorburg om de interactie verder te verbeteren. De bezoekers wordt steeds om feedback gevraagd en ook de medewerkers van de gemeente krijgen de mogelijkheid via interviews hun mening te geven over het functioneren van de robot.

De gemeente heeft in bovenstaand filmpje een mogelijke toekomst geschetst zoals Elvie kan worden ingezet. Zo ver is het nog niet, waant daar is nog training voor nodig. Ook kunnen in de loop van de tijd de ideeën over de inzet van Elvie nog veranderen. De naam Elvie is overigens afgeleid van de Engelse uitspraak van de afkorting van de gemeente Leidschendam-Voorburg: 'LV'.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in