Overslaan en naar de inhoud gaan

'Plan B voor internet nodig' zegt internetpionier

Danny Hillis registreerde het derde internetdomein ooit. Hij stond aan de wieg van het internet en zag het groeien van een netwerk van goedwillende liefhebbers naar de basis van een digitale miljardenindustrie. "Veel mensen maken zich tegenwoordig zorgen over de beveiliging van computers maar de beveiliging van internet loopt gevaar. En dat is een enorm probleem omdat zoveel van onze systemen, van telefoons tot betalingssystemen, in toenemende mate afhankelijk zijn van internet."
Verkeerslichten
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Hillis schetste gisteren tijdens een TED conferentie in het Californische Long Beach dat we van internet net zo weinig begrijpen als van het weer en de economie. "Het verandert zo snel dat zelfs de experts geen idee hebben wat er gebeurt. Het is nu al weer anders dan een uur geleden", zegt Hillis. "We weten niet wat de gevolgen zijn van een effectieve 'denial of service'-aanval op het internet zelf. Dus hebben we een plan B nodig."

Sleutelfiguren moeten met elkaar in contact staan

Hillis hintte op een soort telefoonboom waarbij in geval van nood sleutelfiguren van het internet elkaar snel op de hoogte kunnen brengen. Hij denkt dat een dergelijke oplossing snel te maken is. Over wat deze sleutelfiguren vervolgens zouden moeten doen wijdde Hillis niet uit. Hillis houdt van lijsten. Tot 1982 hield hij een boekwerk bij met alle e-mailadressen die op internet in gebruik waren. Het boek is een tiental centimeters dik. Hillis is de oprichter van Thinking Machines and Applied Minds en werkte aan de voorloper van Googles Knowlegde Graph.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in