Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruimer aanbod van supersnelle SSD's

Micron slaat een andere weg in dan Intel bij de productie van supersnelle Solid State Disks. Dat zorgt voor een ruimer aanbod voor met name toepassing in servers en opslagsystemen.
© Micron
Micron

De supersnelle SSD's zijn gebaseerd op de 3D Xpoint-technologie, die Micron samen met Intel ontwikkelde. 3D Xpoint verenigt als het ware geheugen en externe opslag, en dat zorgt samen met de veel hogere dichtheid voor veel sneller toegankelijke opslagsystemen. Intel claimt dat opslagsystemen op basis van 3D Xpoint 10 maal zo snel zullen werken als hedendaagse SSD's.

Zakelijke markt

Intel richt zich met de technologie in eerste instantie op de consumentenmarkt, onder de productnaam Optane. De eerste Optane-opslagsystemen moeten nog dit jaar op de markt komen, voor toepassing in de duurdere desktops.

Micron richt zich niet op de consumentenmarkt. Daar zit volgens het bedrijf niet veel omzet in. Volgens vice president storage emerging memory Jon Carter is de vraag naar snelle opslag juist in rekencentra heel hoog, met name bij database- en analytische toepassingen,en dat is waar Micron zich dan ook op richt. In eerste instantie gaat het dan om systemen met PCI-Express-aansluiting, met capaciteiten van 200 gigabyte tot 1,4 terabyte. Later moeten daar ook systemen met m.2-aansluiting bij komen.

Micron heeft voor zijn variant van 3D Xpoint-opslagsystemen de merknaam QuantX gekozen. Het gaat de systemen echter niet zelf produceren; daarvoor gaat het in zee met partners. Micron verwacht binnen enkele maanden bekend te kunnen maken, wie zijn opslagsystemen gaan produceren. De QuantX-opslagsystemen zouden dan in de zomer of de herfst van 2017 op de markt komen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in