Overslaan en naar de inhoud gaan

SaaS bezorgt IT-professionals hoofdpijn

Die conclusie kun je trekken uit een onderzoek van Bettercloud. Dat bevraagt jaarlijks ruim 1500 mensen – waaronder een dikke 900 IT-professionals - naar hun ervaringen met het betrekken van applicaties uit de cloud.
cloud
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Vorig jaar constateerde het al dat de respondenten verwachten dat cloudoptie een opmars zal maken. Ten tijde van dat onderzoek gaf 12 procent aan dat hun organisatie de IT geheel uit de cloud betrok. Maar dat percentage zal snel stijgen: in 2017 zal het al op 30 liggen, en in 2018 op 40, denken de respondenten.

Het gemak voor eindgebruikers en minder sores met installatie, onderhoud en licentiebeheer voor IT zijn drijvende krachten achter deze verschuiving. Maar opmerkelijk genoeg vinden veel IT-professionals toch dat hun leven er niet eenvoudiger op wordt, met deze trend naar Software-as-a-Service. Van de IT-professionals in bedrijven die Google Apps gebruiken meent 56 procent dat SaaS hun baan moeilijker maakt. Bij de organisaties met Office 365 ligt dat percentage nog iets hoger, op 62.

De ervaren complicaties in het werk hangen samen met het gemis van beheeroplossingen voor SaaS-applicaties die even robuust en uitgebreid zijn als wat men gewend was van de applicaties die in huis draaiden. De managementtools en dashboards die er wel zijn, verschillen bovendien van SaaS-leverancier tot SaaS-leverancier – wat het beheer er niet prettiger op maakt. IT-professionals maken zich ook zorgen over de beveiliging van de SaaS-applicaties. 60 procent van de IT’ers die verantwoordelijk zijn voor Google Apps en 64 procent van de IT’ers die Office 365 onder hun hoede hebben, vinden dat hun organisatie voor beveiliging van de applicaties in de cloud te weinig budget uittrekt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in