Overslaan en naar de inhoud gaan

Salesforce: geen SQL nodig voor database query

Salesforce zette machine learning in om te komen tot een nieuw systeem genaamd Seq2SQL dat natuurlijke taal kan omzetten in SQL.
Praten tegen computerscherm
© CC BY 2.0 - Pixabay
CC BY 2.0 - Pixabay

Het bedrijf heeft het onderzoek vastgelegd in een wetenschappelijk artikel, meldt Venturebeat. Hoewel het vrij eenvoudig lijkt om een zin als "how many users do I have in Oregon" om te zetten in een query die resultaten opvist uit een database, blijkt het nog niet eenvoudig om op die manier een heel accuraat antwoord te genereren.

Het probleem zit in het feit dat er in veel gevallen meer juiste antwoorden zijn op een query. Vervolgens mikt het neurale netwerk te makkelijk antwoorden weg die niet corresponderen met de data waarmee het neurale netwerk is getraind. Het Saleforce team heeft de oplossing gevonden in reinforcement learning, een technologie die wel vaker wordt toegepast bij het verbeteren van machine learning toepassingen. Deze techniek helpt te evalueren of een antwoord correct is, zodat het systeem zich steeds verder kan verbeteren.

Database voor iedereen

Seq2SQL kan - wanneer het goed werkt - een grote uitkomst bieden voor veel bedrijven waar de bedrijfsonderdelen nu nog erg afhankelijk zijn van de IT-afdeling om een SQL-query te programmeren wanneer zij een speciale of ingewikkelde vraag hebben die met de bedrijfsdata moet worden opgelost. Met systemen als Seq2SQL kan straks iedereen zonder kennis van databasetalen dergelijke complexe zoekopdrachten uitvoeren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in