Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung bloedt nog harder voor Note 7

Samsung looft een bonus van 100 dollar uit voor iedereen die zijn Galaxy Note 7 komt omruilen voor een andere Samsung smartphone.
Verbrande Galaxy Note 7
© YouTube
YouTube

Wie geen Samsung meer wil, maar zijn geld terug wil hebben of een andere merk-smartphone, krijgt 25 dollar.

Het debâcle met de Galaxy Note 7 heeft ernstige gevolgen voor Samsung. Het bedrijf gaf gisteren al een winstwaarschuwing. Naar verwachting kost het fiasco het bedrijf zo'n 4 miljard dollar. De koers van het aandeel Samsung duikelde gisteren 8 procent, het grootste verlies op een dag in de geschiedenis van het bedrijf, constateert The Wall Street Journal.

Oorzaak probleem nog altijd onopgehelderd

Opmerkelijk is dat Samsung nog altijd niet de oorzaak van de problemen heeft gevonden, zo blijkt uit een verslag in The New York Times. Het bedrijf heeft al een maand lang honderden mensen aan de slag om de problemen te reproduceren, maar dat lukt niet. Aanvankelijk werd de oorzaak gelegd bij kleine productieproblemen bij de accu van het toestel. Maar toen de vervangende telefoons met een accu van een andere leverancier ook vlam vatten, werd die mogelijkheid uitgesloten.

Een accu-expert van het Korea Electronics Technology Institute zegt tegen The Verge dat Samsung te snel de conclusie heeft getrokken dat het aan de accu lag. De tijd die nodig is om uit te zoeken wat er is gaat, geeft aan hoe complex het toestel is. "De Note 7 had meer features en was complexer dan welke andere telefoon tot nog toe", stelt deze expert. "In de race om de iPhone te passeren, lijkt het er op dat Samsung het toestel met zo veel innovatie heeft volgepropt dat het niet meer te controleren is."

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in