Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung pompt geld in zelfrijdende auto's

Samsung trekt 300 miljoen dollar uit voor investeringen in technologie voor onder meer zelfrijdende auto's. De technologiegigant heeft grote ambities op dat vlak en kocht om die reden eerder al audiobedrijf en auto-onderdelenmaker Harman voor 8 miljard dollar.
autonome auto
© Volvo
Volvo

"De tijd is aangebroken om onze intentie de markt voor zelfrijdende auto's te betreden duidelijk te maken", zo liet het bedrijf weten. "Samsung is hier al een tijd op aan het broeden."

De eerste investering door het nieuwe fonds van Samsung wordt gedaan in TTTech. Hoeveel geld wordt gestoken in het bedrijf dat zich bezighoudt met software voor zelfrijdende auto's is niet bekendgemaakt.

Auto nieuw front techgigant

Samsung is voor veel mensen bekend van zijn smartphones en televisies, maar is gemeten naar omzet ook onder meer de grootste maker van halfgeleiders ter wereld. Die brede technologische achtergrond en de ingang bij automakers via Harman geven het bedrijf het vertrouwen om zich te meten met de fikse concurrentie op de automarkt.

De concurrentie bestaat onder meer uit chipgigant Intel, dat vorige maand Mobileye overnam voor 15,3 miljard dollar. Dat bedrijf is marktleider in software voor het voorkomen van botsingen. Qualcomm, een andere chipreus, is nog altijd verwikkeld in de afronding van zijn overname van het Nederlandse NXP voor 47 miljard dollar. NXP is wereldmarktleider in chips voor auto's.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in