Loopbaan

Analytics
datascientist

SAS en Procam pakken tekort datascientists aan

Tweejarig leer-werktraject voor doorscholing net afgestudeerden

7 juni 2017

Tweejarig leer-werktraject voor doorscholing net afgestudeerden

Softwarebedrijf SAS en IT-recruiter Procam zijn het moeizame gezoek naar schaarse datascientists zat. Daarom organiseren ze samen een bootcamp waar net afgestudeerde technici in 4 weken worden doorgeschoold tot datadeskundige.

De twee bedrijven willen te behoeve van hun klanten samen het tekort aan data scientists terugdringen. 

Binnen de samenwerking is Procam verantwoordelijk voor de selectie van kandidaten. Het complete opleidingstraject neemt twee jaar in beslag, maar begint met een bootcamp van vier weken, waarin de eerste opleidingen aan de SAS Academy for Data Science worden gevolgd. Hier wordt kennisontwikkeling voor technologieën als big data, advanced analytics en machine learning gecombineerd met communicatieve vaardigheden voor data scientists. Het is de bedoeling dat het geleerde direct in de praktijk wordt gebracht door de kandidaten te koppelen aan bedrijven waar zij al gedurende hun opleiding aan de slag kunnen. 

Procam zal de kandidaten zal de kandidaten in het traject van studie naar loopbaan intensief begeleiden. Daarvoor zet het onder meer carrièrecoaches in die niet alleen naar de harde vaardigheden kijken, maar ook samen met de kandidaat onderzoeken wat deze nou echt zou willen, zodat de juiste match gemaakt wordt met een werkgever.

Met software alleen ben je er nog niet

Volgens directeur Marinus ter Laak van Procam zijn veel bedrijven nog onvoldoende in staat zijn om beschikbare data te vertalen naar relevante sturingsinformatie: "Alleen met het aanschaffen van software ben je er immers nog niet. Er is een groter plan nodig waarbij het aantrekken, ontwikkelen én behouden van data science-talent een cruciale rol speelt.”

SAS's education manager Pascal Lubbe onderschrijft die analyse: “Iedereen heeft het over het tekort aan data scientists. Met deze samenwerking doen we er heel concreet iets aan. We bieden trainees een compleet programma waarbij zij niet alleen met de nieuwste tools van SAS kunnen werken, maar ze ook de beste begeleiding krijgen naar - en tijdens - een baan zodat hun carrière in Data Science een vliegende start maakt.” 

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.