Overslaan en naar de inhoud gaan

Snap groeit minder dan verwacht

Snap begint moeite te krijgen met het aantrekken van nieuwe gebruikers. Het bedrijf achter Snapchat kreeg er in het eerste kwartaal weliswaar 8 miljoen dagelijkse gebruikers bij, maar dat was veel minder dan waar analisten in doorsnee op hadden gerekend.
logo Snapchat

Snap maakte onlangs zijn gang naar de beurs. Het bedrijf bevindt zich nog in de opkomende fase. Daarom is het volgens kenners juist erg belangrijk voor Snap om zijn groeitempo op te voeren. Concurrenten als Facebook kunnen dan overtroefd worden. In plaats daarvan zag het sociaal netwerk de aanwas van zijn gebruikersbestand juist wat afnemen.

Instagram

Een mogelijke reden voor de afname van gebruikers is de komst van Instagram stories. Gebruikers kunnen hier voor 24 uur een verhaal plaatsen en daarna verdwijnt het weer, net als op Snapchat stories.

Ook heeft Snap nog nooit winst gemaakt. In het eerste kwartaal resteerde onderaan de streep een tekort van 2,2 miljard dollar, tegen een verlies van 105 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet is in de tussentijd wel stormachtig toegenomen, met 286 procent tot een kleine 150 miljoen dollar. Echter ook hier geldt dat deskundigen eigenlijk hogere opbrengsten hadden willen zien, waardoor het bedrijf in de zogeheten nabeurshandel fors onderuit ging.

Nederland

Recent marktonderzoek uit Nederland liet al zien dat de rek er een beetje uit lijkt te zijn voor Snap. De groei van het aantal installaties op smartphones zwakte hier onlangs al flink af. Daarbij bleken gebruikers minder vaak op de app te kijken, aldus onderzoekers van Telecompaper.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in