Overslaan en naar de inhoud gaan

'Snapchat negeert Nasdaq bij beursgang’

Dat beweren diverse bronnen tegenover Amerikaanse media. Waarschijnlijk wordt de beursgang deze week aangekondigd, in maart zou Snapchat voor het eerst de beursgong op Wall Street kunnen luiden.
snapchat logo

Veel concurrentie

Moederbedrijf Snap heeft veel last van concurrentie van foto-app Instagram, en vooral Instagram Stories, dat momenteel 40 procent van het marktaandeel van Snapchat af zou snoepen. Hierdoor zou de waarde van het bedrijf aanzienlijk gekelderd zijn. De video- en foto-app zou met de notering aan de NYSE 25 miljard dollar waard worden.

NYSE versus Nasdaq

Terwijl de Nasdaq een aantal jaar terug nog dominant was met beursgangen van technologiebedrijven is het nu niet langer vanzelfsprekend dat bedrijven die een notering op Wall Street zoeken voor deze beurs kiezen. Volgens Reuters daalde het marktaandeel van Nasdaq 85% in 2012 naar 11% in 2014. De daling had onder meer te maken met de problemen die Facebook had bij zijn beursgang in 2012, dat voor de Nasdaq had gekozen. Er waren destijds moeilijkheden met het verwerken van de grote orderstromen. Het laatste grote techbedrijf dat een beursnotering kreeg was Twitter, de berichtendienst koos toen ook voor een notering aan de NYSE.

NYSE maakte met een banner al reclame voor zichzelf op Snapchat. Normaal worden deze alleen opgehangen voor bedrijven die een beursnotering krijgen.

Eerste grote techbeursgang dit jaar

Het wordt de eerste grote beursgang van een technologiebedrijf in 2017. Maar waarschijnlijk is het niet de laatste. Bedrijven als Airbnb en Uber zouden het voorbeeld snel willen volgen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in