Overslaan en naar de inhoud gaan

Software Improvement Group over in handen van investeerder

De overname van de Software Improvement Group (SIG)is het gevolg van een zoektocht naar kapitaal voor verdere internationale expansie en diversifiëring.
SIG

Auxilium heeft een akkoord bereikt met de drie oprichters van de SIG, Paul Klint, Tobias Kuipers en Marjo Wildvank. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

De drie startten de SIG in 2000 als een spin-off van het Amsterdamse Centrum Wiskunde &  Informatica (CWI). Het doel was organisaties te helpen met het bouwen van goede software die zo min mogelijk fouten bevat en goed onderhoudbaar is. De SIG ontwikkelde daartoe onder meer software-ontwikkelmethodieken en geautomatiseerde tools waarmee het software kon worden getest op de implementatie van die methoden. Het doel is de veiligheid van software te analyseren en te verbeteren, zodat het risico op problemen in de toekomst vermindert.

CEO Erik Oltmans ziet de overname als een logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf. De eigenaren hadden de afgelopen jaren zich al steeds meer teruggetrokken uit het bedrijf.

Auxilium is een investeerder die in 2016 is opgericht. Het fonds koopt Nederlandse bedrijven op met een bewezen solide bedrijfsmodel en een omzet van minimaal 1 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in