Management

Branche
protest tegen Trump

Techbedrijven steunen rechtszaken tegen inreisverbod

Amerikaanse techbedrijven hebben gisteren de koppen bij elkaar gestoken om juridische stappen tegen het inreisverbod van Donald Trump te bespreken.

1 februari 2017

Amerikaanse techbedrijven hebben gisteren de koppen bij elkaar gestoken om juridische stappen tegen het inreisverbod van Donald Trump te bespreken.

De bedrijven zijn laaiend over het besluit om inwoners uit zeven moslimlanden te verbieden en worden hierdoor hard getroffen, omdat veel IT-talent uit die landen afkomstig is.

De bespreking werd georganiseerd door het softwareplatform GitHub, meldt Reuters.  Het initiatief volgt nadat Jeff Bezos, topman van webwinkelgigant Amazon, zich publiekelijk uitsprak tegen het inreisverbod. In een e-mail gaf Amazon-CEO Jeff Bezos enkele dagen terug al aan een rechtszaak te steunen. Daarnaast zou het bedrijf in Washington tegen het inreisverbod lobbyen. Microsoft heeft zijn steun voor dezelfde zaak verklaard.

Veel bedrijven steunen juridische stappen

Ook Google-moederbedrijf Alphabet, Airbnb en Netflix waren voor de bijeenkomst van gisteren uitgenodigd. Kickstarter en de techbedrijven Box en AdRoll waren eveneens aanwezig. De techbedrijven is gevraagd een brief te ondertekenen, waarin ze een rechtszaak tegen het inreisverbod steunen.

Cloudbedrijf Cloudflare had van te voren al toegezegd om de brief te tekenen. Softwaremaker Mozilla noemt het inreisverbod "misplaatst en beschadigend voor de technologie-industrie en het land".

 

Google-personeel de straat op

Ook medewerkers van Google hebben zich al kritisch uitgelaten over het inreisverbod. Tijdens een protest eerder deze week gingen 2000 medewerkers van het bedrijf de straat op, waarbij Google-oprichter Sergey Brin zijn verontwaardiging uitsprak over het initiatief van Trump. Brin is zlef ook een immigrant en vluchteling. Brin zei blij te zijn dat personeel van Google tegen het inreisverbod protesteerde, maar wilde toen niet zeggen of het bedrijf juridische stappen zal nemen. Het bedrijf startte eerder een crisisfonds, om mensen getroffen door het inreisverbod te helpen.

Open brief  Anonymous

Hackerscollectief Anonymous spreekt zich in een open brief ook uit tegen het inreisverbod. "Dit is een oproep om Amerikaanse reizigers te weigeren, Amerikaanse producten te boycotten, zakelijke belangen van Trump of de VS te weren en sancties op te leggen tegen het regime van Trump", schrijft het collectief.
pastebin.com

Vorige week oordeelde een Amerikaanse rechter dat het inreisverbod in strijd met de grondwet. Deze stelt dat de VS geen vluchtelingen op basis van nationaliteit mag weigeren.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.