Overslaan en naar de inhoud gaan

Tekort aan experts remt groei investeringen in security

De uitgaven aan IT-beveiliging blijven stijgen maar niet tot in de hemel. Een tekort aan deskundige medewerkers beperkt die ongebreidelde groei.
Beveiliging
© CC0 Pixabay
CC0 Pixabay

Er wordt wel meer uitgegeven aan IT-beveiliging en de meeste organisaties nemen ook meer mensen aan hiervoor, maar juist doordat er een groot tekort is aan beveiligingsexperts nemen de investeringen in security minder toe dan verwacht. Uit een onderzoek onder 580 bezoekers van Black Hat eerder dit jaar bleek al dat 71 procent vindt dat hun organisaties niet genoeg beveiligingsexperts in huis hebben om alle dreigingen tegen te gaan die het komende jaar verwacht worden.

Daar komt bij dat er ook bij ruim de helft niet genoeg budget wordt vrijgemaakt voor investeringen in security. John Pescatore van Sans Institute laat aan nieuwssite DarkReading weten dat “De uitgaven aan security meer gebaseerd zijn op falen, dan op werkelijke behoefte. Hoe veiliger men zich voelt, des te minder men er aan uitgeeft.”

Belangrijker is echter het feit dat er niet genoeg securitymensen te krijgen zijn. Jeff Pollard, analist bij Forrester Research: “Je kunt maar een paar grote projecten per jaar doen doordat je maar een beperkt aantal mensen hebt met de juiste kennis en kunde.”

Dat leidt er toe dat de uitgaven aan security weliswaar behoorlijk blijven groeien, 7,6 procent volgend jaar en 8 procent jaarlijks tot 2020 volgens Gartner. Maar dat zijn niet de groeicijfers die bijvoorbeeld CyberSecurity Ventures voorzag. Die ging er vanuit dat de omzet tot 2021 met 12 tot 15 procent per jaar zou toenemen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in