Overslaan en naar de inhoud gaan

Top techindustrie op bezoek bij Trump

CEO’s en COO’s van onder meer Alphabet, Apple, Facebook, Cisco, IBM, Oracle, Intel, en Microsoft schuiven deze week aan bij Trump.
Donald Trump
© CC BY-SA 4.0
CC BY-SA 4.0

Dat meldt de nieuwssite Recode. Het gaat om onder anderen Larry Page, Tim Cook, Sheryl Sandberg, Satya Nadella, Chuck Robins, Ginny Rometty, Brian Krzanich en Safra Catz.

Oracle achter Trump

Catz van Oracle verklaarde al dat hij Trump zou laten weten dat “we achter hem staan en hem zullen helpen waar mogelijk. Als hij de belastingen kan verlagen, de wettelijke regels kan verminderen en betere handelsvoorwaarden kan onderhandelen, dan zal de Amerikaanse technologiesector sterker en concurrender worden.”

Het team van Trump zou grote moeite gedaan hebben de Tech-toppers over te halen bij Trump langs te gaan, die deze industrie nogal vijandig heeft behandeld. Veel van de CEO’s in de techindustrie schaarden zich tijdens de verkiezingsstrijd bovendien pal achter Clinton en waren bijzonder kritisch over Trump. Nu Trump echter de verkiezingen heeft gewonnen, lijken de meesten de uitnodiging niet te kunnen weigeren.

Meg komt niet

Maar dat geldt niet voor iedereen. Zo is niet duidelijk of Jef Bezos van Amazon zal aanschuiven, is niet duidelijk. Zijn krant The Washington Post is bijzonder kritisch over Trump, die op zijn beurt Amazon op veel punten heeft aangevallen. Ook is niet duidelijk of Elon Musk van Tesla er bij zal zijn.

Van een aantal topmanagers is wel duidelijk dat ze niet gaan. De CEO’s van Uber en Airbnb zijn in het buitenland en komen daarom niet. Ook de bazen van Netflix, Saleforce, Slack en Dropbox gaan niet. Datzelfde geldt voor Meg Whitman van HP en de investeerders Marc Andreessen, Max Levchin en Reid Hoffman.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in