Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Google Glass Enterprise Edition

Tweede incarnatie van Google Glass te koop

Van een revolutie in het dagelijks leven geen sprake meer, met Google Glass 2.0

21 juli 2017

Van een revolutie in het dagelijks leven geen sprake meer, met Google Glass 2.0

Het zat er al een tijdje aan te komen, en het is nu dus gebeurd: een nieuwe Google Glass. Maar van de hype rond de eerste versie van Google Glass is geen sprake meer.

De officiële naam van Google Glass 2.0 vertelt het verhaal eigenlijk al. Google Enterprise Edition luidt die.  En voor wie het dan nog niet begrepen heeft: 'Google Glass is a handsfree device for hands-on workers'. Google ziet dus nog wel een rol voor zijn informatieve bril, maar heeft ook de conclusie getrokken uit het mislukken van het experiment in de consumentenmarkt.

Voor bedrijven die destijds al investeerden in zakelijke toepassing van de slimme bril, is het natuurlijk goed nieuws dat Google het apparaat nu toch doorontwikkelt. In versie 2.0 kan de bril langer weken zonder opladen, is een modernere processor toegepast, is de beveiliging van de draadloze communicatie aangescherpt, is een betere camera van 8 megapixel ingebouwd en is het draagcomfort verbeterd door de bril lichter te maken.

De Google Glass Enterprise Edition is alleen verkrijgbaar via partners die er toepassingen voor ontwikkelen. Wat de bril kost, wordt door die partners bepaald.

 

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.