Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-oprichter keert terug op nest

Net als eerder al CEO Jack Dorsey keert medeoprichter Biz Stone nu ook terug naar Twitter.
Biz Stone
© CC0 - commons.wikimedia.org
CC0 - commons.wikimedia.org

Dat schrijft Stone op Twitter, waarin hij linkt naar zijn bericht op blogsite Medium plaatst. Stone richtte Twitter in 2006 op samen met Noah Glass, Evan Williams en Jack Dorsey. Dorsey deed in 2008 een stap terug, maar keerde in 2011 weer terug bij Twitter en werd in 2015 voor de tweede keer CEO van het sociale netwerk.

Stone schrijft in zijn blog dat de terugkomst van de originele oprichters voor een "speciaal gevoel" zorgde. Hij wil met zijn eigen terugkeer dat gevoel doorzetten. Hij verkocht onlangs het bedrijf dat hij daarna had opgericht maar is geen type om stil te gaan zitten, schrijft hij.

Hij had al een andere baan geaccepteerd, maar kwam terug op dat besluit toen Dorsey hem uitnodigde voor de traditionele vrijdagmiddagborrel bij Twitter en hem en plein public vroeg om terug te keren op het nest. Hij raakte zo enthousiast over het idee, dat hij kort daarna tijdens een persoonlijke afspraak met de Twitter-CEO toezegde terug te keren.

Over een paar weken start hij bij Twitter. In welke rol precies blijft vaag. "Mijn belangrijkste focus wordt het sturen van de cultuur van het bedrijf, die energie, dat gevoel", aldus Stone. Hij schrijft verder niemand te vervangen bij Twitter. "Je zou kunnen zeggen dat mijn functieomschrijving het zijn van Biz Stone is", schrijft hij.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in