Overslaan en naar de inhoud gaan

Updates in Windows 10 straks toch uit te stellen

U zult updaten. Dat is sinds Windows 10 Microsofts mantra. Het houdt daar zo strak aan vast dat het sommige gebruikers irriteert. Maar niet lang meer.

In een bijdrage aan Microsofts Windows-blog meldt programmamanager Jon Cable dat Windows 10-gebruikers updates vanaf de volgende versie - de Creators-update - zullen kunnen uitstellen. Niet lang, maar voldoende om te voorkomen dat de update net plaatsvindt op een moment dat je slecht uitkomt.

Dat kan op verschillende manieren. Eén nieuwe optie is de sluimerknop. Daarmee kun je een update voor maximaal 3 dagen ophouden, als die zich aankondigt. Een tweede mogelijkheid is het inplannen van de update op een moment dat beter schikt. Als dat achteraf geen handige keuze blijkt,kun je alsnog een nieuw tijdstip kiezen. En de Windows 10-gebruiker kan ook een ruimer tijdsinterval instellen waarin updates sowieso niet gewenst zijn - de zogeheten Active Hours. Van 12 tot 18 uur. En met een nieuw icoontje op de instellingenpagina kun je makkelijk controleren of je up-to-date bent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in