Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandaag lek van 1,37 miljard records openbaar

In een tweet kondigde Vickery van het weekend aan een lek van 1,4 miljard records met persoonlijke gegevens op maandagochtend te publiceren.
waterval
© CC0 - Flickr
CC0 - Flickr

Later zwakte hij het aantal af naar 1,37 miljard identiteitsgegevens. The Register ging gelijk op onderzoek uit waar een dergelijk groot lek kan voorkomen. In India is een overheidsorganisatie die beschikt over de biometrische gegevens van alle inwoners van het land. Deze organisatie 'Aadhaar' zegt echter niet bekend te zijn met een breuk.

Het enige andere land met meer dan 1,37 miljard persoonsrecords is China. Verder komt ook een aantal bedrijven met een database met een enorme hoeveelheid klantengegevens in aanmerking: Facebook bijvoorbeeld heeft 2 miljard klanten. YouTube heeft er ook veel maar waarschijnlijk net niet genoeg om aan 1,37 miljard te komen. WeChat, de Chinese pendant van Whatsapp heeft 1 miljard gebruikers en komt dus klanten tekort om aan de 1,37 miljard te komen. Dat geldt ook voor Tencent, een Chinees instant messenger platform en Yahoo!

Apple heeft in totaal miljarden iPhones, iPods en Macs verkocht maar er zit vermoedelijk nogal wat overlap in zodat het maar de vraag is of Apple aan veel meer dan 1 miljard unieke klanten komt. Microsoft heeft meer dan 2 miljard actieve besturingssystemen, maar net als bij Apple zullen veel Microsoft-klanten meer dan een licentie hebben. Maar net als bij Apple kan niet uitgesloten worden dat er net 1,37 bestanden in de database zitten. verder zijn er natuurlijk nogal wat bedrijven die voor anderen gegevens verzamelen bijvoorbeeld voor marketingsdoeleinden. Het gaat om bedrijven als Oracle en Wayin die beschikken over databases met honderden miljoenen records.

Kortom het is nog onduidelijk waar Vickery, SteveD3 en een onbekende die gezamenlijk het onderzoek deden, hun slag geslagen hebben. Over enkele uren zullen we het weten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in