Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiligheidstest voor internet en e-mail verbeterd

Platform Internetstandaarden heeft zijn testwebsite Internet.nl in een nieuw jasje gestoken. Internet.nl helpt gebruikers om te testen of hun internet up-to-date is. Je kunt er testen of jouw website, e-mail en internetverbinding wel moderne, betrouwbare Internetstandaarden gebruiken. En informatie krijgen wat je er aan kunt doen als dat niet zo is.
Datalek
© Shutterstock
Shutterstock

Op de nieuwe versie van de testwebsite is de uitleg verbeterd en wordt helderder gemaakt welke elementen getest zijn. Dat geeft gebruikers meer ondersteuning om aan moderne internetstandaarden te voldoen, is het idee. Het herontwerp maakt de website beter toegankelijk op mobiele apparaten en voor gebruikers met een beperking.

Internet.nl is een initiatief van Platform Internetstandaarden dat de adoptie van moderne Internetstandaarden, zoals IPv6, DNSSEC, HTTPS, DMARC, STARTTLS en DANE, stimuleert.

"Sinds de eerste lancering in april 2015 zijn er meer dan 300.000 testen uitgevoerd op Internet.nl. Meer dan 50 procent van de opnieuw geteste websites laten verbeteringen zien. We hopen dat de nieuwe, verbeterde versie van Internet.nl bezoekers nog beter zal ondersteunen bij het testen, eisen en toepassen van moderne, veilige Internetstandaarden", laat voorzitter Gerben Klein Baltink van Platform Internetstandaarden optekenen in het persbericht dat de aandacht vestigt op de lancering van de vernieuwde testwebsite.

Je vindt de website, zoals de naam al zegt, op de url internet.nl

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in