Innovatie & Strategie

Datamanagement
Bernd Leukert

'Verdeel data niet over nieuwe en oude IT'

‘Wie in een bi-modale IT-omgeving data scheidt heeft op voorhand verloren’, stelt topman SAP.

Bernd Leukert © CC BY 2.0 - Flickr.com Gregor Wolf
28 februari 2017

‘Wie in een bi-modale IT-omgeving data scheidt heeft op voorhand verloren’, stelt topman SAP.

Een IT-omgeving van twee snelheden is een gegeven, aldus Bernd Leukert, de hoogste baas van SAP. “Bedrijven kunnen enerzijds hun investering in staande IT niet zomaar overboord gooien. Maar ze kunnen zich evenmin permitteren om kansen te missen omdat hun IT hen niet ondersteunt.

Organisaties ontkomen er daarom niet aan een duale IT-koers te varen. “Maar wie de fout maakt om voor beide IT-omgevingen een aparte databestand te creëren heeft op voorhand verloren”, aldus Leukert. “Vroeg of laat komen die twee datasets met elkaar in conflict en dan zijn de problemen niet te overzien.

Leukert deed zijn uitspraak tijdens een presentatie op het WMC dat momenteel in Barcelona wordt gehouden. SAP presenteerde daar een reeks nieuwe concepten, waaronder het SAP Cloud Platform Workflow. De kern van dit platform is dat data uit zowel ‘oude’ als ‘ nieuwe’ IT gebruikt kan worden als input voor besluitvorming. “Wij zorgen er via een geavanceerde set API’s voor dat ook de data uit uw oude systemen bruikbaar is voor snelle IT”. 

Oude data zijn lastig

Leukert voegde daar overigens meteen een relativerende opmerking aan toe; “Maar wees realistisch. Het wordt heel moeilijk om data uit systemen van tien tot vijftien jaar oud nog te kunnen koppelen.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.