Beheer

Datamanagement
Mike Pence

Vicepresident Pence stuurde onveilige e-mail

Pence deed zelf waar hij Hillary Clinton hard op aanviel.

Mike Pence © CC-BY-2.0 - Flickr cropped from original James McNellis
3 maart 2017

Pence deed zelf waar hij Hillary Clinton hard op aanviel.

Vicepresident Mike Pence van de VS heeft routinematig zijn persoonlijke e-mailaccount gebruikt voor staatszaken toen hij gouverneur was van Indiana. 

Dat meldt de Amerikaanse krant Indystar donderdag. Uit de mails die de krant heeft opgevraagd bij de staat Indiana blijkt dat Pence via zijn AOL-account zaken besprak die de staatsveiligheid betroffen.

Persoonlijke mailaccounts zijn makkelijker te hacken dan overheidsaccounts. Dat bleek vorig jaar zomer toen de e-mail van Pence werd overgenomen. Mailcontacten in het adresboek van Pence kregen een bericht dat hij en zijn vrouw waren gestrand op de Filipijnen en kregen het verzoek om geld naar een bepaalde rekening over te maken om de terugreis te bekostigen. Na dit incident schakelde Pence over op mail met een hogere beveiligingsgraad.

Pence: aantijgingen absurd

Pence ontkent het gebuik van persoonlijke e-mail voor gevoelige zaken en noemt de aantijgingen "absurd''. De wet in Indiana schrijft voor dat het weliswaar niet verboden is voor ambtenaren om privéadressen op het werk te gebruiken, maar dat gevoelige zaken altijd via het werkadres moeten gaan.

Het was uitgerekend Pence die Hillary Clinton hard aanviel op haar mailgedrag tijden de presidentscampagne. Clinton gebruikte toen zij minister was een persoonlijke mailserver en stuurde via deze server vertrouwelijke informatie. Clinton erkende dat, maar de FBI concludeerde na onderzoek dat ze niets strafbaars had gedaan. Pence hield tot het eind van de campagne vol dat Clinton door het gebruik van privémail ongeschikt zou zijn voor het presidentschap.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Anoniem 03 maart 2017 12:00

Blijft een hypocriet volk.
Net als wereldwijd verkondigen dat porno vies en immoreel is en intussen je zakken er mee vullen (...)

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.