Beheer

Security
Brits parlementsgebouw

VK wil websites politieke partijen extra beveiligen

Premier May: Verantwoordelijkheid ligt bij politieke partijen

Brits parlementsgebouw © CC0 Public Domain-Pixabay Steve Na
11 januari 2017

Premier May: Verantwoordelijkheid ligt bij politieke partijen

Terwijl Nederlandse ministers zich niet heel bezorgd tonen over de beveiliging van overheidssites dringt de Britste premier Theresa May aan op extra beveiligingsmaatregelen.

Dit om te voorkomen dat buitenlandse partijen zich mengen in verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Daarbij ligt de primaire verantwoordelijkheid volgens May bij de politieke partijen zelf.

Security-experts binnen de Britste overheid juichen May’s appèl toe, maar ze wijzen er op dat het niet verstandig is de verantwoordelijkheid alleen bij de partijen te beleggen. De overheidsdiensten zouden de verschillende partijen op z’n minst kunnen aanbieden hen te adviseren over het doelmatig beveiligen van hun IT.

Zeker nu het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, James Clapper heeft verklaard ervan overtuigd te zijn dat Rusland verkiezingen in andere landen tracht te beïnvloeden ondermeer door het hacken van sites van partijbureau's.

Onderwijl wordt het steeds duidelijker dat de Russische hackers wel degelijk hebben ingebroken in de systemen van zowel de Democratische als de Republikeinse partij. Donald Trump, die eerdere berichten hierover afdeed als onzin, ontkent sinds afgelopen vrijdag niet langer dat Rusland achter de hackings zat.

Sinds vanmorgen circuleert belaste informatie over nauwe banden tussen Trump en Russische geheime diensten.

 

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.