Overslaan en naar de inhoud gaan

Volvo steekt Nvdia-chips in zelfrijdende auto

Volvo maakte gisteren bekend dat Nvidia de hardware gaat leveren voor de autonome auto's en de software wordt gebouwd samen met Autoliv, een Zweeds-Amerikaanse specialist in software voor veiligheidssystemen in de auto'.
autonome auto
© Volvo
Volvo

Volvo en Nvidia werken al langer samen aan de ontwikkeling van autonome auto's. Sinds begin vorig jaar bereiden beiden bedrijven proeven voor met 100 test-Volvo XC90-modellen die zijn uitgerust met het Drive Me-programma. Volvo heeft zich tot doel gesteld dat vanaf 2020 niemand meer mag overlijden of serieuze verwondingen oplopen in een nieuwe Volvo.

Het Nvidia-systeem maakt gebruik van deep learning-methoden om de complexiteit van het autorijden te vangen in algoritmen. De 100 testmodellen ondergaan daarom een uitgebreide proefperiode in de buurt van de hoofdvestiging van Volvo in Gotenburg.

Definitieve keuze voor Nvidia

Die tests gaan blijkbaar zo voorspoedig dat Volvo nu de keuze heeft gemaakt ook de productiemodellen te voorzien van de Nvidia-hardware. De Drive PX2 supercomputer kan gelijktijdig 12 videostreams verwerken en input van de LIDAR-radar en een reeks andere sensoren in de auto.

Volvo en Autoliv heb een nieuw bedrijf genaamd Zenuity opgericht dat de software voor autonome auto's ook aan derden leveren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in