Overslaan en naar de inhoud gaan

'Weinig problemen bij test NL-Alert'... of toch?

Het lijkt er op dat de test met NL-Alert, het meldingssysteem van de overheid, maandag goed is verlopen. Tenminste... dat beweert NL-Alert. Hier en daar wordt er namelijk wel geklaagd over niet ontvangen berichten.
mobieltje

Om 12.00 uur werd gisteren in alle regio's in Nederland een zogenoemd NL-Alertcontrolebericht verzonden. Daarmee kan iedereen nagaan of het mobieltje goed is ingesteld om waarschuwingen te ontvangen.

"Uit de reacties die tot nu toe zijn binnengekomen, blijkt dat het bericht in alle regio's goed is verspreid. We monitoren reacties ook via sociale media'', aldus een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens de woordvoerder kreeg een klein aantal mensen de melding niet binnen of pas minuten later. "Dat kan komen omdat iemand zich op een plaats bevond waar geen of slecht bereik is."

Maar op de redactie van AG Connect in Amsterdam - waar doorgaans geen problemen zijn met het bereik - kwam de melding niet bij iedereen binnen op zijn smartphone. Minstens twee redacteuren kregen geen alert, hoewel de instellingen goed stonden. Het kan zijn dat er een storing in A'dam-West is geweest, maar het kan ook zijn dat NL-Alert alleen maar denkt dat het goed gaat, omdat niet alle mensen die geen alert hebben gekregen klagen.

Over twee weken is het onderzoek pas afgerond en moet duidelijk zijn of de test geslaagd is of niet. Op 4 december vindt weer een test plaats.

Met NL-Alert kan de overheid mensen via hun mobiel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat de ontvanger het beste kan doen. De overheid zendt zo'n tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie.

Wie maandag om 12.00 uur dit controlebericht (onderste van de drie berichten) ontving, weet zeker dat het werkt:

NL Alert
NL Alert

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in