Overslaan en naar de inhoud gaan

Werknemers doen gevaarlijk met smartphones

Het onderzoek bekeek hoe Nederlandse werknemers op reis omgaan met hun smartphone, de beveiliging en de bedrijfsdata. Tijdens de feest- en vakantiedagen worden er veel reizen gemaakt waarbij de smartphone meegaat. Uit het onderzoek blijkt dat de smartphone door velen als onmisbaar wordt gezien, 96 procent van de ondervraagden neemt de smartphone dan ook altijd mee zowel op (werk)reis als op vakantie.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het liefst gratis, maar onveilig

Uit de antwoorden blijkt dat Nederlandse werknemers over de grens vooral op zoek zijn naar een gratis wifi-verbinding voor hun smartphone (48 procent van de respondenten), in tegenstelling tot het verzekeren van een beveiligde verbinding (slechts 22 procent).

Geen antiviruspakket

Op de vraag wie verantwoordelijk is voor de beveiliging van de smartphone, schat 89 procent van de deelnemers in dat de beveiliging van het mobiele toestel zijn eigen verantwoordelijkheid is, en niet die van de werkgever. Toch heeft slechts 1 op 4 een antivirus en/of een antimalware pakket geïnstalleerd.

Onkunde

Veel werknemers gebruiken smartphones om zakelijke mail te checken en bezitten vaak ook een app om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk. Van alle respondenten verklaart 61 procent dat er werkgerelateerde data is opgeslagen op hun persoonlijke smartphone, maar slechts enkele werkgevers zijn ook op de hoogte van de bedrijfsregels hieromtrent, laat staan dat men deze toepast. Meer dan de helft van de onderzochten gaf aan nooit geïnformeerd te zijn over de bedrijfspolitiek met betrekking tot opslaan van bedrijfsgegevens.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in