Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 7 en 8 hebben nu ook privacy-issue

Microsoft distribueert het gereedschap via het normale update-mechanisme. Het nieuwe gereedschap staat standaard aan, maar kan na installatie worden gedeactiveerd, meldt The Register.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De tools geven het bedrijf meer inzicht in hoe pc's worden gebruikt. Gegevens die naar centrale servers worden gestuurd, bevatten informatie over welke apps het meest worden gebruikt en hoe lang ze gemiddeld worden gebuikt. Ook wordt informatie verzameld over het de status van het besturingssysteem bijvoorbeeld na een crash.

Het nieuwe gereedschap komt met de bulletins KB3068708 ("Update for customer experience and diagnostic telemetry"), KB3075249 ("Update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1 and Windows 7") en KB3080149 ( "Update for customer experience and diagnostic telemetry").

Microsoft belooft dat alle data over een beveiligde verbinding worden verstuurd en anoniem verwerkt. Microsoft heeft in het verleden aangeven veel bruikbare informatie over problemen met het gebruik van de eigen producten te hebben verzameld via het telemetry-programma. Dit was een opt-in mogelijkheid, die doorgaans werd aangeboden bij het optreden van problemen. Microsoft wil met de default instellingen van de nieuwe tools blijkbaar ook informatie over de werking van apps en besturingssysteem in een situatie waarin zich geen acute problemen voordoen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in