Management

Procesmanagement
Zarafa

Zarafa versiebeheer voor open community

3 februari 2012
Zarafa, de in Delft gevestigde leverancier van opensource groupware en software om samen te werken, gaat de opensourcegemeenschap beter ondersteunen met een gedistribueerd versiebeheersysteem. Daarmee zijn de ontwikkelaars er zeker van dat ze altijd met de laatste versie van de broncode van het Zarafa Collaboration Platform werken.

Zarafa-producten worden in veel Linuxdistributies ondersteund, zoals die van SuSE, Fedora, OpenBSD, Canonical, ALTLinux, Zentyal en ClearOS. Om de grote groepen ontwikkelaars die aan deze Linuxdistributies werken overal ter wereld goed te bedienen, heeft Zarafa een effectief softwareupdatemechanisme nodig. Het versiebeheersysteem is via git.zarafa.com te benaderen.

Up to date

De broncode van het Zarafa Collaboration Platform (ZCP) wordt na elke 'commit' gepubliceerd op het interne versiebeheersysteem. Via git.zarafa.com kunnen externe ontwikkelaars de voortgang van ZCP volgen voordat het wordt vrijgegeven, de repository klonen en de contributies bijhouden. Ook kunnen ze hun feedback makkelijker met het ontwikkelteam van Zarafa delen. Revisies van elk bestand zijn lokaal beschikbaar voor inspectie.

Zarafa Community Hub

In juni 2010 lanceerde Zarafa de Zarafa Community Hub, om 'user driven' innovatie te optimaliseren en kennis te delen. Git.zarafa.com is een aanvulling op de community hub.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.