Overslaan en naar de inhoud gaan

Diskeeper wijzigt naam en strategie

Volgens de in september 2011 aangetreden topman Jerry Baldwin was Diskeeper veel te veel gefocust op zijn fragmentatieproduct en had het te weinig aandacht voor de wensen van klanten. Onder de nieuwe naam Condusiv Technologies krijgen de andere producten, waaronder Undelete voor het terughalen van gewiste bestanden, meer aandacht. Hetzelfde geldt voor ExpressCache, software voor solid state drives (SSD's).
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nieuwe versie 10 van Undelete uitgebracht

Tegelijk met de naamswijziging van het in 1981 opgerichte bedrijf is versie 10 van Undelete aangekondigd, dat onder andere een nieuwe gebruikersinterface heeft. Alle gewiste bestanden, zowel lokaal als van netwerkschijven, kunnen daarmee in een enkel overzicht worden getoond en desgewenst worden teruggehaald. Undelete v10 komt "later deze maand" op de markt.

Undelete vervangt de standaard vuilnisbak (recycle bin) van Windows door een eigen prullenmand (Undelete Recovery Bin) die alle gewiste bestanden onderschept en bewaart. De gewone vuilnisbak doet dat niet: alleen via de Windows Verkenner (Explorer) weggegooide bestanden komen erin terecht.

Bestanden die bijvoorbeeld vanuit applicaties worden verwijderd of vanuit gedeelde netwerkmappen zijn zonder speciale tools zoals Undelete voorgoed foetsie. Dat levert helpdesks in bedrijven handenvol werk op, omdat eindgebruikers vaak niet weten van waaruit ze een bestand per ongeluk hebben verwijderd, of zijn vergeten wat de bestandsnaam was. Undelete versie 10 bewaart ook eerdere versies van gewijzigde bestanden om ze eventueel te herstellen.

ExpressCache buffert veelgebruikte data op SSD's

De derde productlijn, ExpressCache voor SSD's, maakt het mogelijk in Windows 7 de gegevens die het vaakst worden gebruikt in een buffergeheugen (cache) te plaatsen zodat ze sneller toegankelijk zijn. Volgens Baldwin wordt ExpressCache gebruikt door 5 van de 7 grootste pc-fabrikanten en zal dat binnenkort het geval zijn met de top-9. Alleen met IBM doet Condusiv nog geen zaken, zei Baldwin tegen vakblad Computerworld.

Condusiv is gevestigd in Burbank (Californië). Het bedrijf heeft een Europees hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in