Overslaan en naar de inhoud gaan

Man eist miljoenen van Microsoft - of zijn Windows 7 terug

Een Amerikaanse pc-gebruiker ontdekte op een dag dat zijn Asus 54L-notebook door Microsoft was ge-upgrade naar Windows 10 - en het niet meer deed. Nu wil hij Windows 7 terug, en hij zet de rechter in om dat voor elkaar te krijgen.
© CC0 - Public Domain
CC0 - Public Domain

Microsoft heeft geruime tijd onder vuur gelegen vanwege de agressieve methoden waarmee het bedrijf de upgrade naar Windows 10 verspreidde. Gebruikers die geen trek hadden in het nieuwe OS moesten wekenlang op hun hoede zijn en allerhande noodgrepen toepassen om te voorkomen dat de nieuwe versie niet toch geïnstalleerd werd.

Uit een klacht die 14 februari is ingediend bij de rechtbank van Colorado blijkt dat dat een Amerikaan met de illustere naam Frank K. Dickman niet gelukt is. Zijn Asus 54L-notebook met Windows 7 werd automatisch geüpgraded naar Windows 10. En vervolgens deed die laptop het niet meer. Hij vindt dat zijn burgerrechten daarmee geschonden zijn, meldt The Register.

Terug naar de bron

Volgens Microsoft moeten mensen met een vergelijkbaar probleem terug naar de verkoper van hun apparaat. Dickman vindt dat die onbetrouwbaar is, omdat de backup van de oorspronkelijke OEM-versie van Windows 7 waarmee zijn notebook was uitgerust bij de upgrade verloren is gegaan.

"De enige manier om er zeker van te zijn dat ik een kwalitatief goede versie van Windows 7 krijg, is door die van de oorspronkelijke leverancier - Microsoft Corporation - te betrekken", aldus Dickman. Hij eist van Microsoft en CEO Satya Nadella binnen 30 dagen een download van Windows 7 die zijn oorspronkelijke activatie herkent. Of 600 miljoen dollar.

Het nieuwe Windows XP?

Er lijkt sprake van een herhaling van de geschiedenis: zoals Windows XP op sommige plaatsen onbeveiligd en wel nog steeds in gebruik is, is Dickman niet de enige Microsoft-klant die Windows 7 wil blijven gebruiken. Volgens meetfirma's StatCounter en Netmarketshare ligt het marktaandeel van het OS, dat nog twee jaar van beveiligingsupdates wordt voorzien, nog steeds op zo'n 42 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in