Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Driekwart van Europese bedrijven overleeft ramp niet’

Het onderzoek werd uitgevoerd door Vanson Bourne, in opdracht van de fabrikant van opslagsystemen onder 1750 organisaties in Europa en gaat in op de vraag hoe goed bedrijven zijn voorbereid op verlies van data en downtime van hun IT-systemen. Organisaties in Benelux blijken het minst te besteden aan disaster recovery.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Meer dan de helft heeft data verloren door uitval systemen

Gemiddeld geven bedrijven ongeveer 10 procent van hun IT-budget uit aan back-up en recovery, maar in de Benelux is dit slechts 8,16 procent. Verder geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan het afgelopen jaar data te zijn verloren door het uitvallen van systemen. Bedrijven in Nederland, België en Luxemburg hebben hierbij in 2010 meer data verloren dan gemiddelde Europese organisaties.

De resultaten laten zien dat het niet hele uitzonderlijke situaties hoeven te zijn die de problemen veroorzaken. De drie meest voorkomende oorzaken van dataverlies en downtime van systemen zijn:

  1. Disfunctioneren van hardware (61 procent
  2. Uitvallen van stroom (42 procent)
  3. Falen van software (35 procent)

Procedures aangepast na incident

Onafhankelijk van de oorzaak, geeft 44 procent van de ondervraagde organisaties aan dat zij hun procedures voor back-up en recovery hebben aangepast na een incident. In de Benelux is dit slechts 33 procent. Verder investeerde 27 procent van de bedrijven meer geld in back-up en recovery na een ramp. “De resultaten van het onderzoek laten zien dat het voor bedrijven noodzakelijk is hun back- up en recovery-strategieën te heroverwegen", zegt Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland. “Zeker in het huidige economische klimaat kunnen we geen omzet- of productiviteitsverlies accepteren omdat de IT van bedrijven niet naar behoren werkt. Met een goed doordachte back-up-benadering kunnen bedrijven zorgen dat ze sneller herstellen als er uitval plaatsvindt of als er zich een ernstiger situatie voordoet."

Uit het onderzoek is verder te concluderen dat er meetbare impact is op bedrijven die te wijten is aan downtime van systemen. Zo stelt 43 procent van de ondervraagden te maken te hebben met productiviteitsverlies van medewerkers. Het falen van systemen heeft bij Europese bedrijven geleid tot een gemiddeld productiviteitsverlies van twee werkdagen. Dit staat voor een bedrijf met gemiddeld 2000 medewerkers gelijk aan 28.391 manuren, becijfert EMC. Daarnaast kampte 28 procent van de bedrijven met omzetverlies en klaagde 27 procent over vertraging in de productontwikkeling.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in