Groot-Brittannië verbant Google Glass uit bios
Moeilijk zichtbaar
Google Glass wordt op het hoofd gedragen en is daardoor in een donkere zaal voor personeel moeilijk zichtbaar. De bril mag nog wel worden gedragen buiten de bioscoopzaal, bijvoorbeeld in de foyer. Pas als het licht in de zaal wordt gedimd wordt bezoekers gevraagd hun Google Glass af te zetten.
Overigens vermeldt Google zelf in de etiquette die het heeft opgesteld bij de bril dat, als gebruikers wordt gevraagd hun telefoon uit te schakelen, ook de Glass uitgezet dient te worden. Daarnaast benadrukt het bedrijf dat ongemerkt filmen niet mogelijk is, omdat het scherm boven je oog oplicht wanneer er wordt gefilmd. “Regelgevers zouden er goed aan doen Glass eerst te proberen, voordat zij verboden instellen”, reageert een woordvoerder in The Independent.
Batterijduur vormt belemmering
Bovendien vormt de batterijduur van Google Glass een belemmering voor stiekeme filmopnames. De bril heeft momenteel een batterijduur van maximaal drie kwartier wanneer er permanent wordt gefilmd, waardoor er tijdens de film van accu of bril gewisseld zou moeten worden, of moet worden samengewerkt met andere personen die illegale opnames maken.
Meer verboden in de maak
Groot-Brittanië overwoog eerder al een verbod van Google Glass in de auto. Grote theaters in Londen houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en overwegen eveneens een verbod op de slimme bril tijdens hun voorstellingen, uit angst voor illegale opnames. Ziekenhuizen overwegen eveneens Google Glass te verbannen, in verband met de privacy van hun patiënten en personeel.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee