Facebook veroordeeld wegens jatwerk
De betreffende technologie is toegepast in de Rift VR-headset van het in 2014 door Facebook overgnomen Oculus. ZeniMax vroeg een schadeloossstelling van 4 miljard dollar, maar dat werd door de rechter kennelijk te bont geacht. Niettemin vormt de uitspraak voor Facebook een lelijke dissonant tussen de juichberichten over 50 procent omzetstijging en aanhoudende groei van het aantal gebruikers van het sociale netwerk.
In de rechtszaak, die drie weken in beslag nam, betoogde ZeniMax' CEO Robert Altman dat Oculus programmacode één-op-één had gekopieerd en non-dislosure-afspraken aan z'n laars gelapt heeft. Dat verwijt werd door jury als terecht beoordeeld. In het verwijt dat Oculus ook vertrouwelijke handelsinformatie van Zenimax zou hebben misbruikt ging de jury niet mee.
Steun aan 'trolling'
De kwade pier in het hele verhaal is Oculus medeoprichter Palmer Luckey, die binnen Facebook al snel na de overname aan status begon in te boeten, met als dieptepunt de onthulling dat hij financiële ondersteuning bood aan het aanzwengelen en opblazen van antiClinton-geruchten die vanuit de Trump-kamp op internet werden verspreid. Ondanks de onmin die dat tussen werkgever Facebook en werknemer Luckey teweeg bracht, hield Facebook-CEO Mark Zuckerberg wel met grote stelligheid vol dat Lucky/Oculus niets te verwijten valt.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee