Amerikaanse leger krijgt IPv6-project niet van de grond
In de tussentijd is van het voornemen om zelf over te stappen tot nog toe niets terechtgekomen, constateert een kritisch rapport van de inspecteur-generaal van het ministerie, met de titel DoD Needs to Reinitiate Migration to Internet Protocol Version 6. De inspanningen werden door de verantwoordelijken niet serieus genomen, constateert het rapport. Er is te weinig geld vrijgemaakt en er is te weinig energie in gestoken.
Nadelig voor de slagkracht
Dat is een voor de gevechtskracht van het Amerikaanse leger nadelige koers, stelt het rapport. De reden dat men in 2003 interesse kreeg in IPv6 lag in de mogelijkheden om op het slagveld snel ad hoc-netwerken op te zetten waarbij alle relevante apparatuur een eigen adres kon krijgen. Daarnaast zag men in 2003 al het nut van IPv6-kennis en -capaciteiten voor een eventuele oorlog in cyberspace. Ook op dat vlak schiet het Amerikaanse leger nog te kort, terwijl potentiële tegenstanders als China op dit vlak wel veel vooruitgang hebben geboekt. De migratie is bovendien onnodig duur gemaakt door het uitstel, omdat in de tussentijd IPv4 steeds verder ingebed is geraakt in kritieke legersystemen - die nu dus allemaal omgewerkt moeten worden.
Of het leger nu wel meer werk gaat maken van IPv6 staat overigens nog te bezien. In een in het rapport opgenomen reactie die onderschreven wordt door de CIO van het ministerie van Defensie heet het, dat transitie naar IPv6 niet kosteneffectief is, en ook niet te rechtvaardigen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee