Telecombedrijven beteugelen Internet of Things
De GSM Association (GSMA) stelde daarom de IoT Device Connection Efficency Guidelines op, die gelijk geratificeerd zijn door grote netwerkexploitanten zoals AT&T,China Mobile, Deutsche Telekom, NTT Docomo, Orange en Telefonica.
Effectief ontstaat een Ddos-aanval in het mobiele net
De richtlijnen moeten voorkomen dat er apparatuur en apps op de markt komen die zich te agressief gedragen in de strijd om een beperkte hoeveelheid bandbreedte. "In feite voorkom je zo dat er effectief een Ddos-situatie ontstaat op een mobiel netwerk", zegt Stephen Bryant, CTO van het Noorse Telenor Conexion, in een toelichting. Bryant is een van de auteurs van de richtlijnen.
De richtlijnen spitsen zich toe op het zogeheten signalling traffic, de gegevensstroom met de metadata van de datastroom. Naar mate het aantal verbindingen met het netwerk nodig voor het versturen van heel korte datasetjes toeneemt, stijgt de hoeveelheid signalling traffic onevenredig veel. De ruimte gereserveerd voor het versturen van de metadata is veel krapper dan de ruimte gereserveerd voor het dataverkeer. Zeker wanneer de communicatie van bijvoorbeeld sensoren slecht is ingeregeld, kan het signaleringskanaal snel vollopen. Het gevolg is dat bijvoorbeeld smartphones geen verbinding meer kunnen opzetten vanwege een blokkade in het signaleringskanaal, terwijl het netwerk wat datacapaciteit betreft nog voldoende ruimte heeft voor een gespreks- of internetverbinding.
Een overzicht van de richtlijnen is te vinden op de site van de GSMA.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee