Zorgen over veiligheid politiemobieltje
Extra veiligheidsmaatregelen
Ook waren er zorgen over dat de telefoons behalve een 'veilige' werkomgeving ook een persoonlijk deel hebben. Geconcludeerd werd dat het risico bestaat dat gegevens op het toestel, zoals foto's, via privé-apps als Facebook en WhatsApp onbedoeld verder worden verspreid. Volgens de politie doet dit probleem zich in de praktijk niet voor, omdat foto's niet in het privédeel worden gemaakt en bewaard. De politie heeft de beveiliging uitgebreid laten testen. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen ingebouwd.
Agenten op straat krijgen de komende tijd een politiemobieltje met een speciaal door de politie ontwikkelde app. Hiermee kan de identiteit van mensen worden vastgesteld en kunnen documenten zoals paspoorten en rijbewijzen worden gescand. Agenten kunnen met de app ook achterhalen of iemand wordt gezocht of bijvoorbeeld nog een boete moet betalen. De app biedt bovendien de mogelijkheid een digitale bon te schrijven en door te sturen.
Ieder systeem kent zijn zwakheid
Inmiddels hebben 10.000 van de beoogde 35.000 geüniformeerde agenten het apparaat en testen het, vertelde projectleider Edwin Delwel vorige week aan het ANP. De proef loopt nu een jaar. In de beveiliging zijn tot nu toe geen problemen geconstateerd. "Ieder systeem kent zijn zwakheid", reageert Van de Kamp. "In deze techniek zitten risico's. De politie is hier ook op gewezen. Wij hopen dat ze bij de politie hier goed naar hebben geluisterd en maatregelen hebben genomen. De praktijk zal het leren."
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee