10 landen starten nauwere samenwerking tegen cybercrime
Het gaat hierbij om nationale samenwerkingsverbanden van publieke en private instellingen. “Deze ecosystemen zijn los van elkaar ontstaan en hebben een belangrijke functie binnen hun land als het gaat om digitale veiligheid, innovatie, opleiden van talent en het doen van investeringen. Ze hebben echter allemaal met nagenoeg dezelfde cybersecurity-vraagstukken te maken, omdat cybercrime geen grenzen kent. Het gevolg is dat op verschillende plaatsen in de wereld het wiel wordt uitgevonden. Daar komt nu verandering in”, laat Global EPIC weten.
Doel is wereldwijd tot een gezamenlijke aanpak te komen. Daarvoor wordt zoveel mogelijk kennis en kunde gedeeld. Ook kunnen de deelnemende partijen elkaars faciliteiten, instrumenten, datasets en onderzoeksgegevens gebruiken. Dat moet een grotere slagkracht en snelheid opleveren.
In veel landen werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen al nauw samen bij de bestrijding van cybercrime. Maar gezien het grensoverschrijdende karakter van deze soort criminaliteit en het feit dat veel landen met dezelfde problemen en aanvallen kampen, is samenwerking tussen die nationale samenwerkingsverbanden hard nodig, zo redeneert Global EPIC.
Bij Global EPIC hebben zich nationale samenwerkingsverbanden aangesloten uit Groot-Brittannië, Nederland, Canada, Israël, de VS, Polen, Italië, Spanje, Costa Rica en Singapore.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee