Hoe gaat de FBI die iPhone kraken?
Apple wil nog steeds niet
Eerst probeerde de FBI om Apple te dwingen om de telefoon open te krijgen. Het bedrijf zou dan een speciale versie van het besturingssysteem moeten maken, waarin de wisfunctie niet aanwezig is. Apple weigerde dit en ging tot het allerhoogste niveau om dat duidelijk te maken. Dergelijke software zou n verkeerde handen kunnen vallen, wat gevaar oplevert voor andere gebruikers.
Koste wat kost naar binnen
De FBI gaat het nu zelf proberen. Wel heel erg voorzichtig, want één misstap en de telefoon is voorgoed onbruikbaar geworden. Er zijn een aantal manieren waarop de overheidsdienst dit klusje zou kunnen klaren, wat bij de experts het gesprek van de dag is. Zij komen tot de volgende opsomming van trucs:
- NAND mirroring, waarbij een deel van het geheugen van de telefoon wordt gekopieerd naar een ander geheugen. Dat geheugen valt niet onder het regime van iOS en kan dus net zo vaak behandeld worden als de FBI wil.
- Hacken, waarbij men op zoek gaat naar eventuele fouten in iOS, om langs die weg de inhoud van de telefoon open te breken.
- Zuuraanval, gericht op de zogeheten veilige chip in de iPhone die de wachtwoorden en dergelijke bevat. Het zuur wordt gebruikt om de chip uit zijn omhulsel te branden, waarna met een laser de inhoud van alle geheugencellen wordt gemeten.
De laatste techniek is het meest riskant, want er hoeft maar iets mis te gaan, of al het werk is voor niets geweest. Mocht de FBI niet in staat zijn om met een van deze technieken in te breken, dan zal Apple weer worden gesommeerd om hulp. Dat zuullen we weten op 5 april, wanneer de uitgestelde hoorzitting tussen FBI en Apple bij het Hooggerechtshof op het programma staat.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee