Overslaan en naar de inhoud gaan

Een goed begin van 2016: masterclass Enterprise Architectuur

De masterclass Enterprise Architectuur start op maandag 18 januari en is een co-productie van AG en Business Universiteit Nyenrode. Zes Nederlandse topsprekers geven hun visie op het vak en vertellen uit eigen ervaring over de belangrijkste principes en inzichten van de Enterprise Architectuur. Zo komen theorie en praktijk samen en kunt u de kennis direct toepassen in uw eigen dagelijks praktijk. Deze masterclass is opgezet in 2012 en wordt jaar op jaar wegens succes herhaald.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Uit de evaluatie-formulieren blijkt dat de deelnemers zeer enthousiast zijn over de inhoud en de formule van de masterclasses.

Meer informatie over het programma en de sprekers vindt u hieronder. Inschrijven kan via deze link.

Maandag 18 januari
WIE bepaalt de architectuur?
René Kint (Liquet BV) is als programma- en enterprise architect doorgewinterd in het ontwerpen en implementeren van nieuwe proces- en IT architecturen in grote en complexe omgevingen. Deze masterclass gaat over de praktijk van het ontwikkelen en implementeren van architectuur in (grote) bedrijven en de overheid. Aan de hand van echte voorbeelden komen diverse aanpakken voor verschillende typen ‘enterprise’ aan bod.

Maandag 25 januari
Agile architectuur
De focus van Daan Kalmeijer (Ministerie van Defensie/SATS) ligt op (enterprise) architectuur, waarbij hij zich zowel met de technologie als de organisatorische aspecten bezig houdt. Bij diverse organisaties (finance, industry, overheid) is hij werkzaam geweest als project- of enterprise-architect.
Hij geeft inzicht in de invloed van agile op traditionele architectuurvisies en –methoden, die vaak leiden tot bureaucratie en ivoren-toren architectuur. Agile Architectuur biedt best practices om op een lichte, proactieve en zeer effectieve manier architectuur te bedrijven.

Maandag 1 februari
Klantgerichte Enterprise architectuur
Hans Klerken (COA) studeerde Telematica aan de Hogeschool Venlo en heeft 20 jaar ICT-ervaring binnen de financiële dienstverlening. In dit college presenteert hij zijn visie op een klantgerichte enterprise architectuur in de context van een financiële dienstverlener. Daar waar architectuurwerk vaak zijn oorsprong vindt in de techniek, begint Klerken bij de klant. Hij laat op basis van zijn ervaringen in de financiële dienstverlening zien wat een klantgerichte strategie kan betekenen voor de proces-, data- en organisatiearchitectuur. Ook komt een aantal trends aan bod die van invloed zijn op de klantgerichte enterprise architectuur.

Maandag 15 februari
Lessen uit een succesvol Enterprise Architectuur traject bij een grote Nederlandse Bank
Tussen 2000 en 2015 werkte Wouter Schmitz voor ABN AMRO en gaf leiding aan het enterprise architectuur team. In dit college gaat hij in op de businesstransformatie naar een digital enterprise. Hier gaat een uitgebreid architectuurproces aan vooraf. Wouter Schmitz deelt een aantal zeer interessante lessen die hij heeft getrokken uit zijn ervaringen op dit gebied, zoals het opbouwen van vertrouwen in de organisatie, het geaccepteerd krijgen van een moeilijk EA advies, het adviseren van key stakeholders en de board, het meekrijgen van projectleiders en natuurlijk ook de inhoud.

Maandag 7 maart
ICT-architectuur – back to reality
Lineke Sneller (Nyenrode Business Universiteit) is hoogleraar interne beheersing en heeft ruim vijftig boeken en artikelen geschreven over Enterprise Resource Planning, waarde van IT, IT Governance, Corporate Governance en de rol van de CIO. In de afgelopen jaren heeft Lineke diverse CIO- en directieposities bekleed. In 2010 werd ze CIO of the Year. In deze masterclass gaat Lineke Sneller in op IT governance, en de rol van bestuur en architectuur daarin. Het samenspel van bestuur en architectuur is van cruciaal belang voor het slagen van de digitale transformatie.

Maandag 14 maart
Business Architectuur in de praktijk
Niels Klinkenberg adviseert op directieniveau over strategische, IT en besturingsissues. Zijn roots liggen in de verzekeringsbranche en hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in general en IT management, management van complexe organisatieverandering en IT projecten. Als business architect implementeert hij een architectuur benadering in complexe organisaties. Aan de hand van enkele cases deelt Niels Klinkenberg zijn ervaringen bij grote concerns met business architectuur met u. Wat werkt wel, wat werkt niet en welke lessen zijn daar voor de deelnemers ten aanzien van hun eigen werksituatie uit te trekken? Er is ruimte voor vragen en discussie waarbij deelnemers hun specifieke situatie kunnen inbrengen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in