Oracle maakt ernst met Engineered Systems
Nieuwe generatie
De nieuwste generatie van de Engineered Systems is bedoeld voor het datacentrum. "Niet zo maar een datacentrum, maar een datacentrum van de toekomst", aldus Ellison. Met de nieuwe systemen wordt het opzetten van een cloud behoorlijk simpel. In plaats van een losse server, een netwerk, een database en opslag die groot genoeg is voor Big Data allemaal los te moeten kopen, is één Engineered System voldoende. In de fabriek is dat al volgebouwd met alles wat de gebruiker nodig heeft. "De klant heeft geen zorgen meer over hard- en software, maar kan zich volledig concentreren op zijn business", aldus Ellison. De rekenkracht wordt goedkoper, de opslag ook, evenals de software.
Voorgekookt
Engineered Systems zijn computers die al in de fabriek helemaal geschikt zijn gemaakt om bepaalde taken optimaal uit te voeren. Dat wil zeggen dat de gebruiker er meteen mee aan de slag kan, zonder eerst allerlei dingen nog in te regelen. Algemeen directeur Mak Hurd zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers, eind vorig jaar, het volgende over de resultaten met Engineered Systems. "Het is niet alleen de hardware, maar vooral de combinatie tussen hardware en software die ervoor zorgde dat onze groeicijfers in de 'double digits' vallen.
Snelle groei
De rest van de hardwaremarkt ziet de inkomsten uit apparatuur veelal inzakken dan wel minder snel groeien. De meeste aanbieders noteren een groei die met één cijfer wordt aangegeven. Een van de hoofddoelen van Oracle is, om de hardware zo eenvoudig mogelijk te maken voor de klanten. Gartner heeft onderzoek gedaan naar dit soort geïntegreerde systemen en in het meest recente overzicht van juni vorig jaar is Oracle terechtgekomen in het zogeheten Leader segment van het Magic Quadrant.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee