Asociale teams presteren het best in cybersecurity
Het winnende team - de CyberDawgs - wisten al het coördinatiewerk en de onderlinge afstemming te bewerkstelligen zonder hun toetsenbord los te laten. "Succesvolle teams hoeven niet elk detail te bespreken wanneer zij bezig zijn met het verdedigen van een netwerk. Ze weten al wat ze moeten doen", zegt Dr. Norbou Buchler, team leader Networked Systems Branch van het US Army Research Laboratory in een artikel van Ars Technica.
De onderzoekers maakten onder meer gebruik van badges voorzien van een infraroodsensor die face-to-face interacties registreerde. Daarnaast lieten zij de deelnemers aan de wedstrijd klassieke vragenlijsten invullen over leiderschapsstijl, taakverdeling, teamvergaderingen, samenwerking en communicatie.
Sterk leiderschap heeft een positief effect op het succes van een team, concluderen de onderzoekers in een persverklaring. "Functionele specialisatie in een team en in combinatie met een goede leiding kunnen goede indicatoren zijn voor een tijdige ontdekking en afweren van cyberaanvallen", schrijven zij.
Doelgericht sociaal systeem
Face-to-face-interacties bleek juist een negatief effect te hebben. Buchler: "Teams met hoge prestaties hebben minder teaminteracties omdat zij als een doelgericht sociaal systeem te werk gaan. dat kenmerkt zich door mensen die makkelijk te herkennen zijn op basis van rol en positie en die in samenhang werken aan een of meer gemeenschappelijke doelen.
De onderzoeksresultaten zijn belangrijk omdat de huidige trainingprogramma's zich richten op de kennisoverdracht met betrekking tot cybersecurity, maar effectief team management is geen onderdeel daarvan, zegt Buchler.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee