Vrouw in de IT: Operations manager Noa Armirotto
Welke functie heb je?
Sinds 1 april 2020 ben ik operations manager van KPN KlasseContact. KPN KlasseContact biedt langdurig zieke leerlingen de mogelijkheid om op afstand toch aanwezig te zijn in de klas.
Hoe ben je op deze positie terecht gekomen?
Mijn interesse werd gewekt op de middelbare school. Ik ben begonnen met de studie handel, maar de studie informaticabeheer bleek het betere traject voor mij. Toen ik mijn IT-carrière als IT-trainee startte bij Cegeka (het toenmalige Call2) begon ik als servicedeskmedewerker op het hoofdkantoor in Zoetermeer. In deze periode leerde ik het bedrijf kennen. Daarnaast ontdekte ik ook de klanten waar we projecten voor hadden en de daarbij horende functies. Al snel vond ik KlasseContact, een initiatief van KPN Mooiste Contact Fonds, een interessant project met een mooi maatschappelijk doel. Maar in het eerste jaar als servicedeskmedewerker ligt de focus voornamelijk op het uitbreiden van je IT-kennis aan de hand van certificaten en ervaringen. Na een tijdje merkte ik dat mijn ambitie neigde naar de processen rondom de IT. Dit heb ik vervolgens gedeeld met mijn manager. Samen hebben we gekeken naar functies met betrekking tot processen. Toen mijn toenmalige project bij Cegeka eindigde, kwam de functie van operations manager bij KlasseContact vrij. Deze functie voer ik nu meer dan een jaar met veel plezier uit.
Wat is het leukste aan je baan?
In dit project is samenwerking essentieel. De interactie met verschillende partijen en medewerkers om een zo goed mogelijke service te bieden aan de leerlingen, ouders en scholen. De prioriteit van KlasseContact is langdurig zieke leerlingen de mogelijkheid geven om in moeilijke tijden niet alleen te zijn en de verbinding met klasgenoten te blijven houden. Want de leerling is ziek, maar dankzij dit mooie initiatief toch aanwezig en betrokken bij de les en zijn/haar klasgenoten. Ik ben enorm trots dat ik deel mag uitmaken van dit project. Het geeft me het gevoel dat ik wat kan betekenen voor de maatschappij en het leven van deze leerlingen, waar dat kan, mooier en makkelijker maak.
Daarnaast vind ik het meewerken aan de innovaties van het project enorm leuk. Het creëren van nieuwe mogelijkheden en het verbeteren van dag dagelijkse werkzaamheden vind ik een uitdaging waar ik energie van krijg.
Wat merk je als vrouw van de ict als mannenwereld?
Over het algemeen vind ik het makkelijk om in een omgeving te werken met veel mannen. Vaak merk ik dat mannen een luisterend oor van een vrouw weleens prettig vinden en daarnaast kun je van mannen altijd wel een eerlijk antwoord verwachten. Vrouwen zijn handiger in een boodschap verpakken, maar bij mannen weet je vaak direct waar het op staat. Persoonlijk vind ik dat erg fijn.
Hoe denk jij dat er voor gezorgd kan worden dat meer vrouwen voor een carrière in tech kiezen?
Binnen Cegeka zijn goede communicatieve vaardigheden van groot belang. We kennen allemaal wel een IT’er die vol enthousiasme over zijn werk begint, maar waarbij de gemiddelde luisteraar al na de eerste zin is afgehaakt. Dat is zonde. Want het vak is echt heel erg mooi als je de juiste uitleg krijgt. Daarnaast is IT een heel breed begrip, IT is meer dan codes schrijven. Er zijn zoveel verschillende vakgebieden binnen de IT waarvoor verschillende skills nodig zijn, denk hierbij aan bijvoorbeeld het inrichten van processen en het opleiden van mensen. Het zou volgens mij ook helpen als deze vakgebieden meer worden geassocieerd met IT. Op deze manier wordt het brede begrip van IT mogelijk beter begrepen, waardoor ook vrouwen sneller voor een carrière in de techniek kiezen. Ik raad het iedere vrouw in ieder geval van harte aan! Ps: bij Cegeka zoeken we nog collega's.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee