Loopbaan

Dit is een bijdrage van Global Knowledge
Carriere
bouwen aan vaardigheden

Mismatch tussen vaardigheden en doelstellingen IT-professionals

Gat tussen de huidige en de benodigde kennis en vaardigheden van IT-er geconstateerd.

17 mei 2017
Door: Global Knowledge, partner

Gat tussen de huidige en de benodigde kennis en vaardigheden van IT-er geconstateerd.

Meer dan tweederde van de IT-besluitvormers geeft in een grootschalig onderzoek van Global Knowledge aan dat er een mismatch is tussen de huidige vaardigheden van werknemers en de kennis die eigenlijk nodig is om doelstellingen te halen. De belangrijkste reden hiervan is volgens hen dat organisaties te weinig investeren in het ontwikkelen en trainen van medewerkers. De kennishiaten leiden tot meer stress bij werknemers, zorgen voor een lagere kans op het behalen van kwaliteitsdoelstellingen, geven vertragingen in de product- en serviceontwikkeling en de uitrol van hardware en software, en leiden tot omzetverlies

"Dit probleem wordt vergroot door het hoge tempo waarin personen en organisaties met nieuwe technologie├źn moeten gaan werken. Tegelijkertijd noemt men trainingen als een manier om kennishiaten en soortgelijke kwesties aan te pakken", aldus Greg Timpany, Senior Market Research Manager.

"De gemiddelde levenscyclus van een IT-product wordt steeds korter, en de kennishiaten worden dieper. Organisaties kunnen zichzelf niet uit deze problemen kopen. Ze moeten naar de eigen organisatie kijken en hun mensen trainen op de juiste vaardigheden", aldus Sean Dolan, President en Chief Executive Officer van Global Knowledge.

Download het Global Knowledge IT Skills and Salary Survey Report.