Vijf eenvoudige stappen om uw bedrijfs-IT duurzamer te maken
Ten eerste is het slim om te letten op wat je koopt. Kies bijvoorbeeld niet zomaar voor de goedkoopste optie, maar kijk goed naar de hardware die je nodig hebt. Zo heeft het weinig zin om touchscreen-laptops aan te schaffen als de gebruikers ze niet nodig hebben, of eersteklas werkstations te kopen als die technologie niet geschikt is voor de omgeving. Bij duurzaamheid is het belangrijk om te beseffen dat de milieu-impact van elektronica vooral tijdens het bouwproces wordt gegenereerd. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk functioneel gebruik uit je apparaten te halen. Ook is het goed om bij de aanschaf van apparatuur te letten op de gebruikskosten.
Een goedkope printer kan er aantrekkelijk uitzien, maar als je in de toekomst veel geld kwijt bent aan dure inkt, is het misschien toch niet de beste keuze. Kijk daarom ook goed naar de levensduur van de producten en vraag je leveranciers hoe gemakkelijk een apparaat kan worden geüpgraded om de prestaties langer krachtig te houden.
Een andere stap die bedrijven kunnen nemen, is om niet alleen te denken in termen van nieuwe producten. Opgelapte producten kunnen ook een goede optie zijn. Denk hierbij aan gerenommeerde renovatie bedrijven die een breed scala aan machines met moderne specificaties aanbieden, ondersteund door een garantie en alles erop en eraan.
Daarnaast is het belangrijk om reparatie te omarmen. Veel elektronische apparaten zijn moeilijk te repareren, maar veel van de meest voorkomende defecten kunnen wel worden gerepareerd. Wereldwijd is de belangrijkste reden waarom mensen een nieuwe smartphone kopen, de slechte batterijduur van hun huidige toestel. Bedrijven kunnen hun smartphones laten repareren in plaats van ze te vervangen om zo veel mogelijk bruikbare levensduur uit de toestellen te halen en geld te besparen op onnodige vervanging.
Daarnaast is het goed om te kijken naar het energieverbruik van de IT-afdeling. Het is belangrijk om computers en andere apparatuur die niet in gebruik zijn, uit te zetten. Ook kan het helpen om te investeren in energiezuinige hardware en om gebruik te maken van een slimme stekkerdoos. Zo’n stekkerdoos schakelt de stroom automatisch uit wanneer apparaten niet in gebruik zijn. Dit kan een flinke besparing opleveren.
Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor een verantwoorde afvoer van afgedankte elektronica. Dit kan door gebruik te maken van een gespecialiseerd recyclingbedrijf dat zich richt op het hergebruik van grondstoffen uit elektronica.
Kortom, duurzaamheid hoeft geen grote uitdaging te zijn als je bewuste stappen zet. Lees het volledige artikel hier.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee