Innovatie & Strategie

Dit is een bijdrage van T-Systems Nederland B.V.
Cloud
Open Telekom Cloud

T-Systems begeleidt klanten naar de open cloud

T-Systems is in de wereld van cloud geen onbekende. Sinds 2005 biedt de van oorsprong Duitse IT-dienstleverancier al private en hybrid clouddiensten aan. Dat is nu uitgebreid met de Open Telekom Cloud, een nieuwe publieke Infrastructure as a Service (IaaS) voor de Europese zakelijke markt.

1 mei 2017
Door: T-Systems Nederland B.V., partner

T-Systems is in de wereld van cloud geen onbekende. Sinds 2005 biedt de van oorsprong Duitse IT-dienstleverancier al private en hybrid clouddiensten aan. Dat is nu uitgebreid met de Open Telekom Cloud, een nieuwe publieke Infrastructure as a Service (IaaS) voor de Europese zakelijke markt.

Eind augustus 2016 gaf T-Systems officieel het startsein voor de Open Telekom Cloud in Nederland. Een publieke cloudomgeving aangeboden en beheerd door T-Systems. “Wij zijn niet de eerste leverancier die dit biedt”, erkent Stephen Little, vice-president IT & TC Delivery bij T-Systems Nederland, “maar klanten kunnen nu voor alle typen cloud bij ons terecht, van IaaS tot Saas en van public tot private clouddiensten. Iets waar veel klanten nu behoefte aan hebben. Public cloud staat momenteel hoog op de agenda bij veel bedrijven.”

Dat het nieuwe product van T-Systems nog niet alle functionaliteiten heeft die Amazon en Google wel bieden, daar lijkt Little niet zo bezorgd om te zijn. “Onze kracht ligt in het feit dat we al sterke bestaande relaties hebben met klanten waar we al veel cloudoplossingen en managed services bieden. Open Telekom Cloud is vooral een manier om die relaties te versterken en nieuwe markten op een laagdrempelige manier aan te boren.”

Simple, secure, affordable
Open Telekom Cloud (OTC) vertoont veel overeenkomsten met Amazon Web Services. Toch zijn er ook belangrijke verschillen. Zo voldoet OTC aan de strengste Europese wetten op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Daarnaast geeft T-Systems ondersteuning aan klanten die de open cloudomgeving gebruiken, dit in tegenstelling tot AWS. “Bij Amazon start je met de cloud alsof het een Ikea-pakket is. Je koopt het en vervolgens moet je het zelf uitzoeken. Maar wat als het fout gaat, wie helpt je dan?”, vraagt Little zich hardop af. “Bij T-Systems begeleiden we klanten om zo het optimale uit de cloud te halen.” Verder heeft
T-Systems bij het ontwerp van de open cloudomgeving heel sterk gelet op gebruiksgemak. Vandaar dat de drie kernwoorden bij de dienst ‘Simple, Secure, Affordable’ zijn. T-Systems stelt dat de prijzen heel scherp zijn vergeleken met de concurrentie. Ook is OTC gebaseerd op OpenStack. Dit betekent dat klanten van open-source standaarden gebruik kunnen maken en zo een vendor lockin kan worden voorkomen.

Applicaties voor de cloud
Volgens Little is OTC met name voor developers een handige omgeving, bijvoorbeeld om nieuwe applicaties te
ontwerpen en te testen. Daar is veel vraag naar want nu is het aantal zogeheten cloud-native applicaties nog
klein (5 procent). Binnen enkele jaren zal het aantal cloudbased applicaties sterk toenemen tot 30 procent van de applicaties in 2020.

Reactie toevoegen