Thuiswerken resulteerde in bijna 50% reductie van CO2-uitstoot voor TCS
In het onlangs gepubliceerde jaarverslag van 2020-21 heeft het bedrijf deze nieuwe CO2-reductiedoelstelling verder uiteengezet nadat het de vorige doelstelling – om haar CO2-voetafdruk vóór het fiscale jaar van 2020 met de helft te verminderen ten opzichte van het referentie boekjaar 2008 – eerder dan gepland, had bereikt. In boekjaar 2021 was de precieze CO2-voetafdruk van TCS in Scope 1 en Scope 2 ruim 61,6 procent lager ten opzichte van het referentie boekjaar 2008.
IoT
De kern van TCS’ strategie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen, is een verbeterde energie-efficiëntie door meer groene gebouwen aan de vastgoedportefeuille van het bedrijf toe te voegen, een lager energieverbruik van het IT-systeem en het gebruik van TCS Clever Energy. TCS Clever Energy maakt gebruik van IoT (Internet of Things), machine learning en AI om het energieverbruik van kantoorcomplexen te optimaliseren. TCS Vision 25x25 is een strategie waarbij groei van TCS niet bijdraagt aan uitbreiding van haar kantoren. Tevens wordt de uitstoot van zakenreizen en woon- en werkverkeer van werknemers teruggedrongen. Andere elementen die bijdragen om CO2-neutraal te worden, zijn onder meer een toenemend gebruik van hernieuwbare energiebronnen en compensaties voor koolstofverwijdering.
“Onze CO2-neutrale doelstelling onderstreept onze hernieuwde inzet voor milieubeheer. Om de uitstoot tegen te gaan en opwarming van de aarde te beperken tot ruim onder de 2, bij voorkeur tot 1,5 graad Celsius vergeleken met pre-industriële niveaus, zullen alle organisaties hun bestaande bedrijfsmodellen opnieuw moeten uitvinden en streven naar duurzame groei. We bevinden ons in een unieke positie om onze visie op een duurzame wereld te combineren met digitale innovatie. Niet alleen om onze eigen duurzaamheid te stimuleren, maar ook om samen te werken met klanten, de maatschappij en overheden om oplossingen voor een duurzame toekomst vorm te geven”, aldus NG Subramaniam, COO en Executive Director, TCS.
Ecologische voetafdruk
De ecologische voetafdruk van TCS nam in het boekjaar van 2021 aanzienlijk af dankzij de grootschalige overstap naar werken op afstand, dat mogelijk werd gemaakt door het Secure Borderless Workspaces business operating model. Met ruim 97 procent van de werknemers die het hele jaar vanuit huis werkten, was er een aanzienlijke afname in het verbruik van hulpbronnen, uitstoot en afval. In de loop van het jaar daalde het absolute energieverbruik van het bedrijf met 46,6 procent ten opzichte van het jaar ervoor en de absolute CO2-uitstoot (Scope 1 en Scope 2) met 48,8%.
TCS blijft zich bovendien inspannen voor waterbesparing en afvalbeheer door middel van reductie- en recyclinginitiatieven. Alle TCS-campussen zorgen ervoor dat niets van het afval dat zij produceren op de vuilstort beland en er geen water wordt geloosd. Ook heeft TCS het gebruik van wegwerpplastic (single use plastics) op alle kantoorcomplexen verboden en gezorgd voor recycling van al het recyclebare plastic.
TCS is op 120 locaties wereldwijd gecertificeerd volgens de ISO 14001:2015 Environmental Management System-standaard en ontving onlangs voor het achtste jaar op rij een gold rating in het EcoVadis 2021 Sustainability Assessment. TCS presteerde beter dan concurrenten in alle vier de domeinen: Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee