CEO Thinkwise gaat voor internationale groei
Via investeringsmaatschappijen Hoge Dennen en Arches Capital, aandeelhouders in de Apeldoornse softwareproducent, kwam hij bij Thinkwise terecht. Maar Van Beek is zeker geen onbekende in de IT-wereld. “Ik ben een bedrijfskundige die per ongeluk in de IT terecht is gekomen. Eigenlijk direct na mijn studie. In 2006 heb ik CCS overgenomen: een softwareontwikkelaar voor verzekeraars. Vier jaar geleden heb ik dat bedrijf verkocht”, vertelt hij.
Hoewel Van Beek daarna verschillend advieswerk en wat commissariaten op zich nam, bleek hij toch nog niet klaar voor de rododendrons. “Ik heb kennisgemaakt met Thinkwise doordat ik werd ingeschakeld om met een team het bedrijf door te lichten. Vanuit een investeringsoogpunt hebben wij naar de bedrijfsvoering en kwaliteit gekeken. Daaruit kwam naar voren dat Thinkwise een waanzinnig sterk product biedt met internationale potentie. Het leek zelfs wel too good to be true. Want kun je coresystemen wel vervangen met low-code? Ik heb natuurlijk een achtergrond waardoor ik de coresystemen in de verzekeringswereld ken en daar zou ik niet zo snel mijn vingers aan snijden. Maar dit platform kan het echt.”
Guarantee
Van Beek en Klaren zijn begin dit jaar als nieuwe directie van Thinkwise gestart. Directeur en medeoprichter Robert van der Linden en financieel directeur Robert Schildkamp hebben afscheid genomen. Zij waren echter wel nog de initiatiefnemers voor het bieden van garantie op implementatietrajecten. Van Beek: “Dat mijn voorgangers de Guarantee-actie hebben ingezet, vind ik een stoere move. Net als op een koelkast, kunnen wij op onze software-implementaties een garantie afgeven. De manier van kijken naar softwareontwikkeling bij Thinkwise spreekt mij dan ook erg aan. Het idee dat je geen legacy meer creëert staat centraal.”
Een applicatie kan functioneel of technologisch verouderen, maar technologisch vangen wij dat af. Functioneel kun je ook altijd up-to-date blijven, want je modelleert je bedrijfsprocessen binnen het platform. Als er dan iets verandert in de processen, moet je ook het model aanpassen. Zodra je dat doet, deployed het, dus het is allemaal real time. Dat is de reden waardoor je je core applicaties heel dicht bij je bedrijf kunt houden.
Filosofie
Van Beek denkt dat de filosofie achter de manier van ontwikkelen het belangrijkste verschil is met andere leveranciers. “De impact die het heeft om op deze manier met software om te gaan maakt het een duurzame manier. Daarmee maken wij de IT-wereld een stukje mooier. Eigenlijk is het niet zo dat je alleen met high-code legacy kan maken, dat kan met low-code ook. Alleen bij Thinkwise zit het onderscheid er in dat je zowel functioneel up to date kan blijven, maar de applicaties ook onafhankelijk van technologie zijn. Daardoor verouderen ze niet weer opnieuw.
En dat moet en zal het buitenland binnenkort ook weten. Van Beek en Klaren zijn aangewezen om de organisatie daar klaar voor te maken. Want uiteraard moet er nog wel wat gebeuren. “We staan op de drempel om internationaal flink gas te geven maar daarvoor hebben we nog een aantal stappen te zetten. Dat komt ook omdat pas drie jaar geleden de strategie is omgegooid en Thinkwise het platform is gaan vermarkten via partners in plaats van zelf implementaties bij klanten te doen. Afgelopen jaar heb ik de directie dan ook begeleid om stappen te maken. Door de strategie scherper te stellen en de bedrijfsvoering strak te trekken. Je moet eenduidigheid creëren. Daar zijn wij nu druk mee bezig, want vanuit mijn adviesrol was het een bewuste keuze om op de bok te klimmen en aan het werk te gaan. Ik mag nu mijn eigen adviezen gaan uitvoeren”, besluit Van Beek.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee