‘Het Thinkwise low-code platform is voor ons echt de spin in het web’
“Wij werken momenteel met een eigen maatwerk ERP-systeem. In 2006 zijn wij ons voor de eerste keer gaan bezinnen: Kiezen wij voor een standaard ERP-pakket of zorgen wij ervoor dat ons huidige systeem volledig wordt geüpgrade? Het grootste nadeel van het systeem was de verouderde interface. Het draait op IBM iSeries met RPG als programmeertaal, oftewel de welbekende zwart-groene schermen. Dat sloot met name niet meer aan bij de jongere werknemers", legt Geuze uit.
Look & feel
Daarom besloot Zeelandia zich te richten op de interfaces van de applicaties en deze gebruiksvriendelijker te maken. Geuze: “Bij het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden kwamen wij ook bij Thinkwise terecht. Het grote voordeel van hun low-code platform is dat wij daarmee zelf applicaties kunnen vernieuwen en dat het op de iSeries werkt. Na een grote pilot hebben verschillende applicaties een Windows look & feel gekregen. De order entry is onder andere aangepakt wat de snelheid aan gebruikerskant enorm bevorderde. Veel voordelen dus waardoor we hebben besloten om te investeren in een onbeperkt licentiemodel voor Zeelandia Groep in Nederland.”
Daar zijn nog verschillende applicatiesystemen omheen gebouwd en om die te koppelen werd het low-code platform van Thinkwise weer ingezet. “Zo is het CRM-systeem gekoppeld, de receptenservice is ontwikkeld, maar ook een offertesysteem en een corporate purchasing applicatiesysteem, wat centraal inzicht geeft over de inkoop. Het Thinkwise low-code platform is voor ons dus echt de spin in het web. Het legt verbindingen tussen verschillende applicaties, zoals ERP, CRM, productie en verzorgt de interfacing tussen de applicatiesystemen. Het heeft de regie over verschillende applicaties en de data-uitwisseling daartussen, legt Geuze uit.
Ondersteuning
De drie eigen ontwikkelaars in het team van Geuze krijgen structureel ondersteuning vanuit Thinkwise. “Zij hebben uiteraard een training gehad en wij huren Thinkwise ook één dag in de week structureel in. Bovendien helpen zij ook bij ontwikkelwerkzaamheden in projectverband om nieuwe features te ontwikkelen. Doordat er continu doorontwikkeld wordt, blijven alle systemen altijd up-to-date.”
Kennis in huis
Want aanpassingen worden regelmatig gedaan. Geuze: “Er is regelmatig contact met de key users. Wij inventariseren dan hun wensen en hoe business processen nog beter kunnen worden gestroomlijnd om van daaruit weer goede applicaties te ontwikkelen. De rol van Thinkwise hierbij is vooral om te adviseren over de mogelijkheden van het Thinkwise-platform en mee te helpen bij ontwikkelwerkzaamheden. Het is heel fijn dat zij die mogelijkheden onder de aandacht brengen. Zij hebben bijvoorbeeld referentiecases van andere klanten om te laten zien wat er kan. Daar kunnen wij heel veel van leren. Bij problemen is er ook altijd overleg. Het bijkomende grote voordeel van de samenwerking is dat kennis altijd ‘in huis’ blijft. Er zijn altijd mensen die weten hoe de Zeelandia-applicatiesystemen werken.”
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee