‘Het vernieuwen van kernsystemen is een soort openhartoperatie voor bedrijven’
“De Thinkwise Low-Code Summit vormt een nieuwe mijlpaal. Het markeert de volgende stap. De afgelopen zes jaar zijn wij bezig geweest met het op de kaart krijgen van low-code ten opzichte van maatwerksystemen en in de afgelopen drie jaar zijn wij uitgegroeid tot een internationale platformleverancier, waar wij daarvoor zelf projecten bij klanten deden. Dit heeft ons schaalbaar gemaakt”, zegt Klaren.
Hij beaamt dat legacy de wereld uitwerken een vrij ambitieus doel is. “Wij vragen inderdaad wel visie van klanten. Als je disruptor wilt zijn, moet je bij Thinkwise zijn. Want het zit in ons DNA om met klanten te kijken wat een nieuw systeem betekent voor de business. Een kernsysteem bouwen met low-code doe je niet voor drie jaar, maar voor minimaal 20 jaar. Daarom is het van belang dat het systeem altijd modern blijft zonder dat je het telkens opnieuw moet bouwen.”
Masterclasses
De Summit is breed opgezet. “Wij richten ons met het programma op zowel IT-management als developers, maar ook de business en het algemeen management. Op de dag zijn er parallelle tracks per doelgroep. The basics voor mensen die nog weinig van low code weten, specifieke tech-sessies voor developers en business cases en ervaringen van gebruikers van het platform”, legt Klaren uit. John Bratincevic van onderzoeksbureau Forrester verzorgt de aftrap met de keynote ‘Low-Code And The Digital Era’, gevolgd door Klaren die zijn visie op een wereld zonder legacy geeft.
Daarna starten de parallelsessies. Zo komen bijvoorbeeld cases van kennisorganisatie Cito en ERP-leverancier Acto aan bod, is er een Masterclass die een deepdive geeft over API’s en spelen Thinkwise-partners uiteraard ook een belangrijke rol. “Onze CTO Jasper Kloost schetst een beeld van de vijf belangrijkste toekomstige ontwikkelingen op low-code gebied”.
Open hart operatie
Het doel van de Summit is vooral het delen van ervaringen van klanten in deze unieke aanpak van modernisatie van core legacy systemen. Klaren: “Omdat kernsystemen vaak verouderd en nauwelijks te veranderen zijn, bieden no-code en low-code spelers de mogelijkheid om honderden of zelfs duizenden apps rondom het core systeem te bouwen. Thinkwise focust op het eigenlijke probleem: het core systeem zelf. Als dat altijd optimaal is, heb je al die apps niet nodig.”
Volgens Klaren is dat ook te zien aan de positie die Thinkwise inneemt. “Het vernieuwen van kernsystemen is een strategische keuze. Wij concurreren eigenlijk niet met andere low-code aanbieders, maar veel vaker met bestaande pakketten. Uit onderzoek onder onze klanten blijkt ook dat zij voordat zij met Thinkwise in zee gingen vaak maatwerksoftware hadden. Ons platform stelt ze in staat om core systemen te vervangen, dat is toch een soort openhartoperatie voor bedrijven. Alle stakeholders moeten in een dergelijke beslissing worden meegenomen.”
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee